logo_cooplink_newsletter-img-650

Hoi jij,


Hoe zorgen we samen voor een coöperatieve beweging? Hoe bereiken we een wereld waarin coöperatief wonen heel normaal is, net als ondersteunend beleid en passende financieringsvormen? Hoe maken we samen impact? Dat én de financiële situatie van Cooplink bespreken we tijdens de online ALV op woensdag 30 november om 19:30 uur.
Grote ambities
Onze lobby werpt vruchten af. De Tweede Kamer heeft groen licht gegeven voor een landelijk leenfonds van 10 miljoen euro. Dinsdag werden nog eens twee voor wooncoöperaties belangrijke moties aangenomen, één ging over het wegnemen van belemmerende wetten, de ander over het beschikbaar stellen van voldoende middelen. We zijn op weg, maar we zijn er nog niet. Onze ambities zijn veel groter. Tijdens de ALV leggen we ideeën aan jou voor, graag horen we wat jij daarvan vindt.
Nodig budget
Cooplink wil zich blijvend inzetten, met én voor jullie. Minister De Jonge gaf eerder aan dat de financiële ondersteuning van Cooplink per 2023 stopt. De motie van de Tweede Kamer biedt nieuw perspectief, het omvat het verzoek aan de regering ‘om de subsidie aan kennisorganisaties zoals Cooplink te verlengen.’ Daar gaan we over in conclaaf met het ministerie. Hoe dan ook, we moeten andere vormen van financiering vinden om ook op de lange termijn het kennisplatform te laten voortbestaan. Via eigen inkomsten bijvoorbeeld. Tijdens de ALV stemmen we over een nieuw contributievoorstel.
Denk mee, doe mee!
Doe je mee met de coöperatieve beweging? Denk je met ons mee? We kijken ernaar uit om ook jouw ideeën te horen. Schrijf je nú in voor de ALV op 30 november. Je hoeft nog geen lid van Cooplink te zijn, hoewel we het natuurlijk wel fantastisch zouden vinden als je lid wordt. Hoe meer leden, des te krachtiger onze boodschap.


PS Heb je je al ingeschreven?
Dinsdag krijg je de inlogcodes en meer informatie over het programma.
20220323-ALV-1
Fijn om je de 30e te ontmoeten!

Het team van Cooplink
Trevor James, Marijke van Zoelen, Ariaan Witteveen, Marie-Annet van Grunsven, Bastiaan van Perlo, Bernard Smits, Clemens Mol, Peter Bakker, Rob Visser, Ellen Ootes, Judith Bel, Sandra Labree en Ilona Labree
facebook twitter linkedin website 
Email Marketing Powered by MailPoet