logo_cooplink_newsletter-img-650

Hoi reader,

Na een hopelijk fijne zomer kan je in de komende maanden weer volop inspiratie opdoen en kennis ophalen over het organiseren van een wooncoƶperatie. Cooplink is van noord tot zuid in het land actief. Je vindt ons natuurlijk op onze landelijke dag op 16 september in Utrecht, maar ook organiseert Cooplink webinars voor de provincie Limburg en een excursie in de stad Groningen.
Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

Versnel de beweging van coƶperatief wonen: doe mee en meld je aan voor de Landelijke Wooncoƶperatiedag op 16 september in Utrecht!


Ben jij ook een pionier in de toekomst van collectief wonen? Kan jij advies en inspiratie gebruiken voor jullie wooncoƶperatie? Steeds meer mensen dromen van betaalbare en duurzame gemeenschappen waar solidariteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Maak deel uit van deze beweging en laat je inspireren door verschillende wooncoƶperatieve initiatieven.

Ontdekken en Delen: Op 16 september komen we samen in Utrecht voor een dag vol uitwisseling van ervaringen, nieuwe inzichten en inspiratie. Wooncoƶperaties zoals die van jou vinden hier een bron van informatie en kennis. We delen de successen en uitdagingen van verschillende initiatieven, zodat de beweging kan groeien.

Duurzaamheid en gemeenschap: De maatschappelijke meerwaarde van wooncoƶperaties wordt steeds duidelijker. We tonen aan hoe deze initiatieven niet alleen goed zijn voor de onderlinge verbondenheid tussen bewoners, maar ook voor de planeet.

Overwin hindernissen: Leer bijvoorbeeld meer over de obstakels die wooncoƶperaties maar ook gemeenten en woningcorporaties tegenkomen en ontdek hoe we de samenwerking tussen deze partijen kunnen verbeteren.

De beheercoƶperatie in beeld: Je hoeft geen woningeigenaar te zijn om een coƶperatie te kunnen vormen. De beheercoƶperatie in samenwerking met een woningcorporatie maakt coƶperatief wonen ook toegankelijk voor bewoners van een sociale huurwoning.

Programma Highlights:
  • Openingsspeech door Tine de Moor, hoogleraar sociale ondernemingen en instituties voor collectieve actie aan de Erasmus Universiteit.
  • Paneldebat met onder andere Faissal Boulakjar (Tweede Kamer D66) en Marja Elzinga (hoogleraar Housing Institutions & Governance TU Delft). O.l.v. Arie Lengkeek, die tevens dagvoorzitter is.
  • Meet & greets met diverse wooncollectieven.
  • Leerzame werksessies over o.a. de beheercoƶperatie, de samenwerking met gemeenten, toegang tot financiĆ«n, collectief ontwerpen en je interne organisatie. Er is veel ruimte voor uitwisseling.
Gratis toegang! Reserveer wel je plek. In de link hieronder vind je alle aanmeldinformatie.
We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze inspirerende dag in Utrecht!

šŸ—“ļøOok op de planningšŸ—“ļø

Webinars Collectief Wonen Limburg

aug - nov 2023, maandagavond 19.30 - 21.00, online

Van augustus tot en met november organiseert Cooplink in opdracht van de Provincie Limburg een vijftal webinars om collectieve wooninitiatieven in Limburg verder op weg te helpen. De cursus is bestemd voor initiatiefnemers met een voornemen of plan om collectief of coƶperatief te gaan wonen in Limburg.

De bijeenkomsten vinden online plaats op 28 augustus, 18 september, 9 oktober, 30 oktober en 20 november.

Themamiddag ā€˜Werving bewonersā€™ door LVGO 50+

1 september 14.00 - 16.00 Bilthoven

De Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk Wonen 50 + organiseert deze bijeenkomst voor zowel nieuwe als bestaande woongemeenschappen. Het wordt een middag vol uitwisseling en praktische tips.
Het ā€œOude RKZā€ in Groningen is met 250 bewoners misschien wel de grootste woongemeenschap van Nederland. En al sinds 1979 een bruisend geheel van woonruimten, ateliers, horeca en cultuur.

Al meer dan veertig jaar lang staan zelfregie, zelfbestuur en zelfbeheer bij het ORKZ hoog in het vaandel. Hiermee bouwden de bewoners een ongekende schat aan ervaring op waar nieuw te ontwikkelen woonvormen veel van kunnen leren.
Wat deze vorm van beheer in de praktijk betekent, gaan we ontdekken tijdens onze excursie op 12 oktober, georganiseerd door ZorgSaamWonen en Cooplink in samenwerking met het ORKZ.

Drie prangende themaā€™s komen aan de orde:
Ā· Hoe hou je de betrokkenheid in stand van de bewoners en optimaliseer je het zelfbeheer?
Ā· Hoe hou je de relatie met de woningcorporatie gezond en duurzaam?
Ā· Hoe verduurzaam/moderniseer je je pand in een veranderende wereld, en hou je de betaalbaarheid overeind?

De excursie is van 13.00 uur tot 16.30 uur. We starten met een lunch en sluiten af met een borrel.
facebookĀ twitterĀ linkedinĀ websiteĀ 
Email Marketing Powered by MailPoet