logo_cooplink_newsletter-img-650

Hoi lezer,


Een verse nieuwsbrief, want we hebben weer veel te delen. Zo ging vanmorgen in alle vroegte de 7e aflevering van onze podcast live. Groepsvorming is het onderwerp van gesprek. Verder nodigen we je uit voor een brainstorm over de Wooncoöperatiedag 2024 en zien we je ook graag bij onze kennisdeelsessie waar je al je fiscale vragen kunt stellen.

Daarnaast stellen we Linde aan je voor, onze nieuwste collega, en tippen we je op de basiscursus wooncoöperaties van !Woon en op een Vlaams financieel-administratief systeem voor co-housing projecten. Tot slot wijzen we je ook nog op een boeiend artikel in de Correspondent over de oprichting van wooncoöperatie de Nieuwe Meent en de rol van banken.

Wil je meer interessante artikelen lezen? Check onze pagina In de media eens!

Veel lees- en luisterplezier!
Het team van Cooplink

Koffie en krant

Podcast over besluitvorming nu te beluisteren!

Podcast over besluitvorming nu te beluisteren!
"Als je je er in gaat verdiepen kom je er al snel achter dat de gebruikelijke democratische manier van stemmen niet werkt", aldus Bernard Smits, één van de grondleggers van Cooplink. Wat wél werkt bij besluitvorming en wat het proces van elkaar horen, ruimte geven en leren in zich draagt, bespreekt Meike Hamelink-Gompen met Ellen Maassen, Annemarie Reintjes en Bernard …

Welke organisatievorm kies je? We delen kennis!

Welke organisatievorm kies je? We delen kennis!
Woensdag 24 april gaan wij weer kennis delen, dit keer over de verschillende organisatievormen die een wooncoöperatie kan aannemen. Wanneer kies je de vorm en op basis van welke argumenten?

Welke startende initiatieven ken jij?

Welke startende initiatieven ken jij?
Cooplink gaat voor groei in het aantal wooncoöperaties in Nederland: een grote groei graag, als het even kan. Dat leidt namelijk tot passend beleid en dito financiering. En als het beleid en de financieringsmogelijkheden op orde zijn, dan kunnen initiatieven makkelijker tot realisatie komen. Laat dat nou precies het doel van Cooplink zijn! "Cooplink zet zich in voor in een …

Cooplink sluit zich aan bij We Doen Het Samen-coalitie

Cooplink sluit zich aan bij We Doen Het Samen-coalitie
Op zaterdag 13 april sloot Cooplink zich aan bij de coalitie van We Doen Het Samen tijdens het gelijknamige festival in Amersfoort. Hierin stellen ze 5 doelen voor 2025 – 2030 om lokale gemeenschappen de basis te geven die nodig is. Het Actieprogramma is een oproep aan politiek, overheden, bedrijven, beleidsmakers en beslissers én aan zichzelf.

'Collectief wonen, iets voor jou?' Inspiratiemarkt!

'Collectief wonen, iets voor jou?' Inspiratiemarkt!
Is collectief wonen iets voor jou? Wil je weten hoe je zo’n wooninitiatief start, hoe je een groep vormt en hoe je een locatie en financiering vindt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vrijdagochtend 17 mei is er een inspiratiemarkt over Collectief wonen in het Provinciehuis in Arnhem. Cooplink organiseert de markt samen met Provincie Gelderland, ZorgSaamWonen, Leefbaarheidsalliantie en De Collectieve Huisvesters.Je maakt …

Terugblik op geslaagde excursie naar Olst

Terugblik op geslaagde excursie naar Olst
Donderdag 21 maart toog een divers gezelschap naar Olstergaard in Olst-Wijhe. Zesentwintig deelnemers telde de excursie naar Grijs en Groen Wonen, Het Aardehuis en Vriendenerf. Het thema ‘Duurzaam samen oud worden’ stond deze ochtend centraal en we kijken er met veel plezier op terug. Enthousiast en met veel energie vertellen bewoners van deze drie duurzame initiatieven hun verhaal.
facebook twitter linkedin website 
Email Marketing Powered by MailPoet