Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

16 juni, 19:48

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AORTA | Debatavond ‘De coöperatieve Stad’

6 december 2023 , 19:30 22:00

Op 6 december organiseren Stadkwadraat en AORTA een debat over nieuwe, coöperatieve vormen van wonen, werken en leven. Wat zijn de mogelijkheden, kansen en uitdagingen voor de coöperatieve stad, waar groepen mensen zichzelf organiseren en zelf bepalen wat en hoe ze willen delen?

Na corona – en ondanks toenemende segregatie – is de behoefte aan gemeenschapszin sterker geworden. We willen meer ontmoeten, en delen is het nieuwe hebben. We zoeken naar mogelijkheden om de manier waarop we samen wonen, werken en leven zelf inhoud te geven. Deze ontwikkelingen vragen om nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling. We zijn onderweg naar een coöperatieve stad!

Wat is de coöperatieve stad?

De coöperatieve stad is een stad gericht op samenwerking. Een stad die ruimte laat en maakt voor initiatieven die zich richten op een collectieve manier van wonen, werken en leven; groepen die zichzelf organiseren en zelf bepalen wat en hoe ze willen delen. 

Programma

In gesprek met experts ontrafelen we de mogelijkheden, kansen en belemmeringen voor coöperatieve gebiedsontwikkeling. Daarbij krijg je als deelnemer volop de ruimte om je vragen te stellen, maar zeker ook je  kennis en inzichten te delen. Sprekers voor deze avond zijn onder anderen:

  • Thijs Lijster, universitair docent kunst- en cultuurfilosofie, Rijksuniversiteit Groningen
  • Bianca Seekles, raad van bestuur TBI
  • Theo Stauttener, partner en senior adviseur, Stadkwadraat
  • Edwin Buitelaar, professor of land and real estate development, Universiteit Utrecht 

Hou deze pagina in de gaten over verdere updates van het programma!

Voor wie?

Het debat is interessant voor beleidsmakers, ontwikkelaars en ontwerpers die met dit thema te maken hebben, voor initiatiefnemers die coöperatief aan de slag willen, en een ieder die meer wil weten over deze nieuwe manier van stad maken.