Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Architectuur | Lezing over opkomst nieuwe woonvormen

22 september 2021 , 20:00 21:00

Woensdag 22 september geeft Jan Nico Wigboldus van Bureau Stedelijke Planning, een lezing over “Opkomst van nieuwe woonvormen in Nederland”. De lezing wordt georganiseerd door hetArchitectuur Informatiecentrum Alkmaar en vindt plaats in de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest te Alkmaar. 

Anders wonen
Steeds meer Nederlanders willen anders wonen dan in een gangbaar rijtjeshuis of appartement. Dit leidt tot het ontstaan van nieuwe woonvormen. Je kunt denken aan een Tiny House. Het is echter veel breder dan dat. Wat zijn deze nieuwe woonvormen? Wat zijn de belangrijkste aanleidingen voor de opkomst ervan en wie willen er in wonen? Jan Nico Wigboldus gaat in zijn lezing in op deze vragen en geeft een beeldend overzicht van nieuwe woonvormen. Ook gaat hij graag met de deelnemers in gesprek over kansen en mogelijkheden voor nieuwe woonvormen in de regio Alkmaar.

Lezing door Jan Nico Wigboldus
Jan Nico Wigboldus is Managing consultant Wonen bij Bureau Stedelijke Planning B.V. Hij werkt met zijn team in opdracht van publieke en private partijen aan strategische woonvraagstukken. Hiervoor was hij manager Wonen bij de gemeente Utrecht. Eerder werkte hij hier als bestuursadviseur, strategisch beleidsadviseur en project- en procesmanager aan uiteenlopende maatschappelijk en bestuurlijke complexe vraagstukken. Hij begon zijn loopbaan als adviseur en projectleider bij DHV, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

€5

TAQA Theater De Vest

Canadaplein 2
Alkmaar, Nederland