Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cooplink | Algemene Ledenvergadering

19 september 2020 @ 13:30 15:00

Zaterdag 19 september vindt de eerste ALV van Cooplink plaats. In anderhalf uur leer je andere initiatieven kennen en kun je van alles vragen en vertellen. Kennis maken en kennis delen is de rode draad van deze ALV. 

Programma
We beginnen met de kennismaking; ongedwongen en interactief. Dan volgt ‘de première’ van ons nieuwste filmpje en stemmen we over een viertal besluiten (daarover verderop meer). Ook steken we de koppen bij elkaar en brainstormen we over hoe we elkaar kunnen versterken. Verder vertelt Blase Lamberts ons kort over Co-operative Housing in Engeland (met ondertiteling) en steekt Adri Duivesteijn, de voorvechter van wooncoöperaties van het allereerste uur, jullie een hart onder de riem. Tot slot heffen we een denkbeeldig glaasje met elkaar op het succes van wooncoöperaties in Nederland. Wil je nog even doorpraten? Dat kan. De sessie blijft open tot 16:00 uur.

Cooplink, dat zijn wij samen. Samen weten we heel veel en als we kennis delen, hoeft niet iedereen het wiel uit te vinden. Kennis delen kan ook via de website. Op het forum kun je je vragen stellen en anderen advies geven. Je vindt op de site het laatste nieuws en informatie over publicaties en trainingen en bijeenkomsten. We zien je graag online!

Je hebt stemrecht!

Ook al ben je geen lid, je mag meestemmen tijdens de ALV. Ieder initiatief heeft één stem. Dus één persoon kan namens jouw coöperatie/initiatief stemmen. Besluiten jullie samen alvast wie dat is?

Besluit 1 | Ga je akkoord met het bestuur?

In januari is een startbestuur aangesteld om de oprichting van Cooplink te coördineren en de vereniging op te laten bloeien. Zij staan tot de volgende bestuursverkiezing begin 2021 aan het roer, tenzij jullie bezwaren hebben. Stemmen jullie er zaterdag 19 september mee in dat de onderstaande vier personen de bestuurstaken vervullen tot de eerstvolgende bestuursverkiezing?

  • Voorzitter is Trevor James. Hij was 35 jaar lang actief als adviseur en begeleider van zelfbeheer en wooncoöperaties.
  • Penningmeester is Marijke van Zoelen van Bewonersvereniging De Witte Wolf in Utrecht.
  • Secretaris is Yvonne van Zoest van Woongemeenschap Eikpunt in Nijmegen.
  • Bestuurslid is Marie-Annet van Grunsven van Bewonersvereniging Zelfbeheer Hoek Teilingerstraat in Rotterdam.

Besluit 2 | Vind je het goed dat de stuurgroep leden voor de Raad van Advies werft?

Een Raad van Advies zal Cooplink van advies voorzien. De stuurgroep van Cooplink, bestaande uit de grondleggers van Cooplink en het bestuur, heeft een profielschets opgesteld voor potentiële leden voor de Raad van Advies. Wij vragen jullie tijdens de ALV of jullie je hierin kunnen vinden. Mag de stuurgroep op basis hiervan leden voor de Raad van Advies gaan werven?

Besluit 3 | Stem je in met de voorwaarden voor lidmaatschap?

Niet iedereen kan zomaar lid worden. Cooplink is een vereniging van, voor en door wooncoöperaties. Zijn jullie het eens met de volgende stelling?

Lid worden van Cooplink kan als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Jullie zijn (bezig met het opzetten van) een bewonersvereniging of wooncoöperatie.
  • Jullie hebben een democratische structuur.
  • Jullie dragen gezamenlijk verantwoordelijkheid.
  • Jullie zijn bereid kennis te delen.

Besluit 4 | Stem je in met een contributie?

Cooplink is in het leven geroepen om de positie van wooncoöperaties te versterken en de weg naar oprichting te vergemakkelijken. Dat doen we onder meer door kennisdeling en lobbywerk. Op dit moment wordt Cooplink gesubsidieerd door overheid, maar we hebben het Ministerie van BZK beloofd om per 2022 op eigen benen te staan. Dat betekent dat we het geld op een andere manier bijeen mogen brengen. Hoe, daar zijn we druk mee bezig.

Van onze leden vragen we een kleine bijdrage. Betalende leden geven Cooplink – en daarmee de opmars van wooncoöperaties – een duwtje in de rug en krijgen als dank o.m. korting op cursussen en themabijeenkomsten. De bijdrage is voor 2021 vastgesteld op € 50 per wooncoöperatie/initiatief. De rest van dit jaar ben je dan meteen gratis lid van Cooplink. Vertel het ons zaterdag de 19e. Word je lid van Cooplink? Ga je akkoord met € 50 contributie per initiatief?

Gratis