Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Architectuur | Biophilic woongemeenschap Arneco

6 juni 2023 , 13:00 16:00

Bevlogen initiatiefnemers transformeerden een voormalige biologische boerderij tot een woonomgeving die past bij hun eigen ideeën over wonen, sociale duurzaamheid en biobased bouwen. De sociale visie op het creëren van een woon- en leefomgeving is tot stand gekomen dankzij het ontwerp van architectenbureau ORGA Architect en het vormen van een CPO (Collectief, Particulier Opdrachtgeversschap).

Achter enkele historische bomen, de moestuin en de boomgaard zijn de drie hoofdgebouwen van de oorspronkelijke historische boerderij nog herkenbaar. In de middelste (voormalige) schuur bevindt zich het gemeenschapsgebouw. Aan weerszijden zijn in de oude hoofdwoning en de schuren woningen gemaakt. Elke woning is anders en vormt dankzij enkele ontwerpkeuzes toch één geheel. De bewoners steken zelf de handen uit hun mouwen en leggen momenteel de laatste hand aan het gemeenschapshuis.

Onder leiding van Sanne Raes en Paul de Vries, initiatiefnemers en bewoners, is de woonlocatie te bezichtigen. De rondleiding voert langs het gemeenschapshuis, de binnenplaats, de tuinen en één van de woningen.