Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

ESRA | Workshop ‘Essentials collectief woonproject opzetten’

27 januari 2023 , 10:00 16:30

Essentials Collectief woonproject opzetten is een informatie-intensieve workshop, gegeven door procesbegeleider Sanne Raes. De workshop is bedoeld om woonprojecten in oprichting een vliegende start te geven. Je krijgt deze dag inzicht in de essentiële onderdelen die bij het opzetten van een collectief woonproject komen kijken.

Inhoud van de dag

 • Kort overzicht van wat een CPO-project nou eigenlijk is. 
  CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Deze dag focust zich op CPO-vormen waarbij de groep koopwoningen voor zichzelf ontwikkelt. Met deze introductie wordt een kader neergezet voor de rest van de dag.
 • Missie/visie
  Wat is de kern van jouw/jullie project? Welke droom wil je neerzetten? Hoe beschrijf je dit? Wat zijn de pijlers van het project?
 • Inclusieve besluitvorming
  Over de noodzaak om op een fijne wijze samen besluiten te nemen. Korte introductie van de essentie van besluitvorming gebaseerd op consent en verbindende communicatie (BeterBesluit methode).
 • Financiële haalbaarheid
  Overzicht van hoe je vanaf het begin af aan de financiële levensvatbaarheid van je project toetst en hoe je samen een stevig gedeeld fundament bouwt voor het ontwikkelen van het project.
 • Overzicht eerste processtappen
  Welke stappen neem je in welke volgorde voor deze eerste fase van het project? Een helder overzicht van wat je nu doet en wat later komt schept rust in het proces samen. 

Voor wie? 
Voor initiatiefnemers van collectieve woonprojecten.
Maximaal 15 deelnemers per workshop zodat er voldoende aandacht en ruimte is voor ieders vragen. Een workshopdag gaat door bij 8 inschrijvingen.

Locatie
’t Poorthuys, de gemeenschappelijke ruimte van CPO Zonnespreng in Driebergen.  

Investering:
€110,- (incl. btw) per persoon, inclusief koffie/thee/water, exclusief lunch.
Als je met meerderen van hetzelfde initiatief komt, dan krijg je per persoon 15% korting.

€110

’t Poorthuys

Drieklinken 105
Driebergen,