Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festival STAD #3 in Zwolle

30 januari , 13:00 19:00

Het thema van Festival STAD #3 is ‘onze stad van morgen’. En die steden staan volgens de organisatoren de komende jaren flink onder druk: “Niet alles kan overal en tegelijk.” Dit zorgt voor de nodige vragen: “Gaan we voortvarend verder of moeten we terug naar de tekentafel? Hoe maken we keuzes? En hoe ga je hier als stadsmaker mee om?”

30 deelsessies
Het programma bestaat uit bijna 30 deelsessies. Deze sessies beslaan urgente en innovatieve thema’s rondom stedelijke ontwikkeling. Zo vinden er bijvoorbeeld huiskamerlezingen plaats over mobiliteitsoplossingen en collectief wonen en worden inspiratiesessies gehouden over klimaatadaptatie, publiek-private samenwerkingen en waardecreatie in gebiedsontwikkelingen.

En meer
Ook is er ruimte voor serious games, een bootcamp, een podcaststudio en een Urban Playground, waar de bezoekers zich kunnen laten inspireren door jong talent en met elkaar kunnen netwerken. Deelnemers kunnen tijdens de dag hun eigen festivalprogramma samenstellen.
Het festival wordt afgetrapt door de Zwolse wethouder Gerdien Rots, Sjoerd Feenstra (stadsbouwmeester gemeente Zwolle) en Remco van Kan (manager van festivallocatie Hedon).

Organisatie
Na succesvolle edities in het westen en het zuiden van ons land, ligt de focus van het festival ditmaal op het noordoosten van ons land. Als locatie is gekozen voor Hanzestad Zwolle, waar verschillende gebieden in ontwikkeling zijn en duurzaamheid en innovatie een grote rol spelen. Initiatiefnemers van het evenement zijn APPM, De Mannen van Schuim, Stadkwadraat en Urhahn – bureaus die onder meer actief zijn als adviseur, expert en facilitator op het gebied van stedelijke omgeving.

Hedon

Burg Drijbersingel 7
Zwolle,