Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ga mee op excursie! Drie duurzame projecten in Olst

21 maart , 13:00 17:00

Wil je leren hoe duurzaamheid in het ontwerp, bouw, inrichting en aankleding van een woonproject leidend kan zijn? En hoe je duurzaamheid bij het samenwonen, ook in sociaal opzicht, borgt? Ga donderdag 21 maart mee op excursie naar Olstergaard, een inspirerende duurzame wijk aan de zuidrand van Olst. Deze excursie wordt georganiseerd door Cooplinken ZorgSaamWonen.

Drie duurzame woonprojecten
Drie duurzame woonprojecten op loopafstand van elkaar. Het is er echt! In Olst vind je sinds 2014 het Aardehuis, een ecologische woonwijk. De aardehuizen zijn geïnspireerd op de Earthships van architect Michael Reynolds. Michel Post van Orio Architecten vertaalde dit naar de Nederlandse situatie. Een goed doordacht, duurzaam concept. Alleen daar al kun je als bezoeker een hele dag rondkijken!

Toch loont het ook de moeite om even verderop te kijken. Trotse bewoners van de kersverse woongemeenschap Grijs en Groen Wonen vertellen graag over hun 55+ project en over hoe ze in relatief weinig tijd 11 mooie appartementen en een huiskamer hebben kunnen realiseren . En een klein stukje verder zie je de 12 woningen van Vriendenerf Olst. Sinds 2017 wonen daar actieve senioren prettig samen. Ook zij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Programma
12.45-13.00 uur | Inloop in ‘De Pit’, de huiskamer van Grijs en Groen Wonen
13.00-13.10 uur | Welkom en introductie door Cooplink / ZorgSaamWonen 
13.10-14.20 uur | Introductie en rondleiding door Lidy van Koppen (Grijs en Groen Wonen)
14:20-14:30 uur | Korte wandeling naar Aardehuis
14:30-15:40 uur | Introductie en rondleiding door Estella Franssen (Vereniging Aardehuis)
15:40-15:50 uur | Korte wandeling naar Vriendenerf
15:50-17:00 uur | Introductie en rondleiding door Thea Wiegers-Köhler (Vriendenerf)

Ga je mee? Meld je dan snel aan, het aantal plaatsen is beperkt.