Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GemeenschappelijkWonenDag 2024

18 mei , 13:00 16:00

Zaterdag 18 mei 2024 openen woongemeenschappen in heel Nederland (en daarbuiten) hun deuren. Zo geven ze bekendheid aan gemeenschappelijk wonen in brede zin en de eigen gemeenschap in het bijzonder.


Op deze dag kan iedereen die geïnteresseerd is in het idee ‘gemeenschappelijk wonen’ langsgaan bij een of meer bestaande woongemeenschappen die hun deuren daarvoor hebben opengezet.

Denk je erover om je bij een woongemeenschap aan te sluiten, dan kun je kijken en horen hoe bewoners hun idealen proberen te verwezenlijken, en proeven of het ook iets voor jou is.

Ben je zelf een initiatiefnemer, dan kun je bij andere woongemeenschappen rondvragen hoe zij het hebben aangepakt, en daarvan leren.

Ben je betrokken bij de volkshuisvesting, als raadslid, bestuurder of medewerker van een gemeente, een woningcorporatie, of een andere instantie, dan kun je je komen oriënteren op het positieve belang en de speciale aspecten van deze woonvorm. Dit geldt natuurlijk ook voor journalisten die het gemeenschappelijk wonen beter willen leren kennen.