Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

16 juni, 20:31

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gemeente Wageningen | Informatieavond collectief wonen

18 april , 20:00 22:00

De gemeenteraad van Wageningen heeft eind vorig jaar beleid voor collectief wonen vastgesteld. Met dit beleid wil de gemeente collectieve wooninitiatieven faciliteren en stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan seniorenhofjes, ecodorpen of een wooncoöperatie. Ze doen dit om dat er in Wageningen behoefte is aan alternatieve vormen van bouwen en wonen en omdat collectieve woonvormen kunnen bijdragen aan diverse maatschappelijke opgaven. Je vindt dit beleid op de website van de gemeente.

Maar wat betekent dit beleid voor jou en je eventuele initiatief? Wordt het makkelijker om je project te realiseren? Komt er grond beschikbaar? Wat is eigenlijk collectief wonen? Wat mag je verwachten van de gemeente en wat verwacht de gemeente van jou of van andere partijen? En is er misschien een meerwaarde om samen op te trekken met andere initiatieven? Of heb je misschien grond beschikbaar waarop een collectief haar project zou kunnen realiseren?

Op donderdag 18 april om 20.00 uur organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over collectief wonen in het stadhuis van Wageningen. Doelgroepen zijn bestaande collectieven die willen bouwen, grondeigenaren of ontwikkelaars die willen meewerken en particulieren die graag meer willen horen over dit onderwerp.

De gemeenteraad kan zich voorstellen dat er nog een hoop vragen zijn, die beantwoorden ze graag. Daarnaast vinden ze het ook waardevol om van jou te horen hoe ze jou het beste kunnen helpen. Of welke ideeën je hebt waar andere initiatieven hun voordeel mee kunnen doen.

De voorlopige agenda is als volgt:

  1. Toelichting op het beleid door de gemeente
  2. Vragen en antwoorden over het beleid
  3. Vervolg: hoe zorgen we voor succes
  4. Ruimte voor inbreng vanuit collectieven
  5. Gelegenheid voor informeel napraten en onderling kennis maken.

Graag nodigt de gemeente Wageningen je uit om deel te nemen aan het gesprek. Laat je even weten of je erbij bent en met hoeveel personen? Je kan ook vooraf al laten weten welke vragen je in elk geval beantwoord zou willen hebben. Of welke relevante informatie of ideeën jij wilt delen.

Meld je aan via wonen@wageningen.nl