Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEN-Nederland | Webinar ‘Nieuwe bouwtechnieken met aarde’

24 november 2022 , 19:30 21:30

Beton is na water het meest gebruikte materiaal ter wereld. ‘En dat terwijl één ton cement staat voor één ton CO2-uitstoot’, zegt ingenieur Jelle Feringa van startup Terrestrial, die met robots aarden constructies maakt. ‘Het is spijtig dat de CO2-emmisies niet in de prijs van beton worden door­berekend. Beton is nu te goedkoop, waardoor het maximale constructieve potentieel er niet wordt uitgehaald.’

In deze webinar presenteert ingenieur Jelle Feringa van Terrestial, ‘a robotic approach to earth constructions’ een unieke nieuwe 3-D methode om aarde te spuiten en daarmee huizen te spuiten. Dit gebeurd met een robotische betonspuit. Deze wordt nu al gebruikt voor geluidswallen en binnenkort voor huizen.

‘Bouwen met aarde lijkt primitief, maar is juist hoogtechnologisch geworden’.

Ecodorp Land van Aine is in gesprek met Jelle om een aantal ecodorphuizen te bouwen met deze 3-D spuittechniek van aarde! Monique Arkesteijn van Land van Aine vertelt hun verhaal. Er is gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

GEN-NL (Global Ecovillage Network)

Bekijk de site van Organisator