Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick-off pilots wooncoöperaties

31 januari 2017, 12:30 - 17:00

Initiatiefnemers Wooncoöperatie Finsterwolde

Wooncoöperaties zijn bewonerscollectieven die vergaande zeggenschap en beheer willen voeren over hun woningen. Platform31 volgde én ondersteunde de afgelopen twee jaar verschillende koplopers. Conclusie tot nu toe: wooncoöperaties zijn kansrijk, maar bevinden zich nog in de pioniersfase. Er is vooral behoefte aan uitgewerkte modellen voor financieringsconstructies en een juridisch raamwerk binnen de kaders van de Woningwet.
Platform31 start daarom drie pilots rond verkoop, BV-constructie en beheercoöperatie. Hierin gaan initiatieven en corporaties samen aan de slag met de ontwikkeling van een wooncoöperatie. Doel is om vanuit de praktijk drie concrete varianten uit te werken, met bijbehorende financiering, statuten, organisatiestructuur en bestuursmodel. Hiermee ontstaat een fundament waarop nieuwe wooncoöperaties zich verder kunnen ontwikkelen in Nederland.
Tijdens de startbijeenkomst in Utrecht komen alle deelnemers van de drie pilots bij elkaar. Hier leren de vertegenwoordigers van de initiatieven en corporaties elkaar kennen en krijgen zij de mogelijkheden specifieke aandachtspunten voor het voetlicht te brengen die zijn gedurende de pilot extra willen onderzoeken en uitwerken. De pilots gaan eind 2016 van start en lopen door tot medio 2018. Vooralsnog zijn er geen periodieke bijeenkomsten gepland. Uitwisseling tussen de deelnemers wordt op basis van behoefte en voortgang in de kennisontwikkeling georganiseerd.

Gegevens

Datum:
31 januari 2017
Tijd:
12:30 - 17:00

Locatie

Het Huis Utrecht
Boorstraat 107
Utrecht, 3513 SE
+ Google Maps

Organisator

Platform 31
Telefoon
+31 (0)70 302 84 84
Bekijk de site van Organisator