Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

16 juni, 21:36

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LSA Bewoners | Online sessie Community organising

23 mei , 19:30 21:00

LSA Bewoners organiseert een online sessie over de aanpak van Community organising. Communitiy organising zet je in als je iets wilt veranderen en hiervoor de buurt op de been wil brengen. Door mensen samen te brengen en de benodigde macht te organiseren, kunnen de gewenste veranderingen afgedwongen worden. Zo krijgt de wijk een betere positie aan de onderhandelingstafel, in de lobby en in het maatschappelijk debat.

Community organising is een aanpak die bestaat uit een aantal ingrediënten die niet zonder elkaar kunnen, namelijk: luisteren naar de wijk, relaties aangaan en onderlinge relaties versterken, verhalen vertellen, organiseren van sterke teams en structuren, leiderschap zoeken en ontwikkelen, strategie, actie.

LSA schreef onlangs een verkenning over community organising. In de verkenning lees je meer over het belang van community organising, wat de overeenkomsten en verschillen zijn met de ABCD-aanpak en kun je zien dat je met community organising echt iets kan bereiken. Lees hier de verkenning.

Programma van de sessie

De schrijvers van de verkenning, Ifor Schrauwen en Peter Kodde, leggen de aanpak van Community organising uit. Wanneer zet je het in? Hoe werkt het en hoe ga je ermee aan de slag? LSA nodigt een initiatief met ervaring uit dat deelt hoe zij het hebben aangepakt.

In breakout rooms kan je ervaringen delen en je vragen stellen of oefenen met tools. LSA maakt een indeling op basis van de vragen van de deelnemers. Tot slot hoort LSA graag waar jullie initiatief behoefte aan heeft als het gaat over community organising in de praktijk brengen. LSA helpt jullie graag op weg.