Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LVGO | Themamiddag ‘Deep Democracy’

21 april , 14:00 16:30

Als 50-plussers willen we graag plezierig wonen en leven op een plek waar je zelfstandig woont en tegelijkertijd met andere bewoners invulling geeft aan je nieuwe levensfase. Een woongroep is een sociaal systeem waarin ook wel eens wrijving ontstaat. In de dynamiek van groepen gebeurt van alles, als mensen zich niet gehoord voelen. Dan gaat het wringen.
Tegen de tijd dat de verschillen boven water komen, is er vaak al een kloof. Om escalatie te voorkomen en de verschillen te benutten, is het belangrijk om in een vroeg stadium verschil van mening te onderzoeken.

Kunnen we dit voorkomen? Is het mogelijk de wijsheid van de minderheid mee te nemen in het besluit van de meerderheid? Deze vragen komen aan bod tijdens deze LVGO- themamiddag. Deep Democracy is een gespreksmethode waarin de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in de besluitvorming van de meerderheid.

Programma
13.30 uur Inloop
14:00 uur Eerste verkenning
14:15 uur Wat is Deep Democracy?
16:15 uur Laatste vragen, wat neem je mee?
16:30 uur Afsluiting

Lees meer over het programma.

€17,50 (LVGO-leden betalen € 8)

Woongemeenschap Houdt Vaart

Haarlem,