Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LVGO Themamiddag | Werken aan woonplezier

23 september 2021 , 14:00 16:30

50-plussers willen graag plezierig wonen en leven op een plek waar je zelfstandig woont en tegelijkertijd met andere bewoners invulling geeft aan je nieuwe levensfase. Een woongroep is een sociaal systeem waarin ook wel eens wrijving ontstaat. Dat kan tot ongenoegen leiden en ten koste gaan van jouw woonplezier. Wat doe je als dit gebeurt? Hoe zorg je dat mensen de weg naar elkaar weer weten te vinden; heb je daarvoor het gereedschap in huis?

Op de themamiddag ‘Werken aan woonplezier‘ komen deze vragen aan bod. De leden van het EHBO- team (Eerste Hulp Bij Ongenoegen) van de LVGO verzorgen de inleidingen, met in hun rugzak onder meer eigen woongroep-ervaringen en de contacten met woongemeenschappen die hun hulp inriepen. Daarnaast biedt deze themamiddag volop gelegenheid met andere deelnemers van gedachten te wisselen. Na afloop kun je met verfrissende ideeën en bruikbare informatie terug naar je eigen woongroep.

Deelnemers aan deze bijeenkomst ontvangen de LVGO-brochure ‘Woonplezier in de woongemeenschap‘. Vragen en reacties zijn van harte welkom op de bijeenkomst. Je kunt LVGO ook jouw ontdekkingen en tips meegeven. Daar leren iedereen van. De bijeenkomst is in principe live op een locatie waar 1,5 meter afstand mogelijk is. Indien vanwege aanscherping van de coronamaatregelen een live bijeenkomst onmogelijk is, is de bijeenkomst online.

Voor wie?
Bewoners, deelnemers en bestuursleden van initiatiefgroepen en woongemeenschappen van 50-plussers

Kosten
Leden LVGO: € 5,00
Niet-leden: € 14,50 (word meteen lid en krijg, als welkomstgeschenk, gratis toegang tot de themamiddag)

Bartholomeus Gasthuis

Lange Smeestraat 40
Utrecht, 3511 PZ
Bekijk de site van Locatie