Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

16 juni, 19:36

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ondernemen met je Buurt | Een wereld van ondernemende gemeenschappen

12 juni , 15:00 17:00

In de actieve gemeenschappen van ons land gebeurt heel veel: van het werken aan betere zorg tot het creëren van werkgelegenheid. Ondernemende bewoners verenigen zich, zetten samen de schouders eronder en bieden oplossingen voor de grote vraagstukken van onze samenleving. Ze laten zien hoe een wereld met burgerkracht en gemeenschapszin eruitziet: niet van bovenaf georganiseerd, maar horizontaal, op basis van gelijkwaardigheid en partnerschap.  

Laat je inspireren! 

Op 12 juni nodigen ‘Ondernemen met de Buurt’ je uit in ‘het clubhuis’ van gemeenschappen: het splinternieuwe Huis van Actief Burgerschap in Utrecht. Teun Gautier en Floor Ziegler delen daar de inzichten van hun reis langs gemeenschappen door heel Nederland die zij vastlegden in het boek Een wereld van gemeenschappen. Drie bewonersinitiatieven, die het ondernemen sterk in hun DNA hebben, vertellen hoe zij ondernemen waarbij de winst terugvloeit in de wijk. Hoe draag je als ondernemend initiatief bij aan de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk? Hoe bouw je een stevig verdienmodel? En hoe zorgen we er samen voor dat ondernemende initiatieven standaard als gelijkwaardige partner worden gezien door maatschappelijke en publieke organisaties?

Ben je startend initiatiefnemer en opzoek naar inspiratie? Ben je al een tijdje bezig en opzoek naar goede voorbeelden van verdienmodellen met de buurt? Of ben je stakeholder en zoek je handelingsperspectief om structureel samen te werken met bewonersinitiatieven? Je bent 12 juni welkom in het Huis van Actief Burgerschap, Neude 11 in Utrecht.

Over Ondernemen met je Buurt

Ondernemen met je Buurt is het landelijk programma dat buurtbewoners helpt om maatschappelijke, duurzame impact te creëren. Dat doen ze door kennis te delen, vaardigheden te vergroten en bewonersbedrijven zichtbaar te maken. Ondernemen met je Buurt is een samenwerking tussen LSA Bewoners en Social Enterprise NL. Deze organisaties bundelen hun kennis van sociaal ondernemerschap, jarenlange ervaring in de wijk en een uitgebreid landelijk netwerk in dit programma. Ondernemen met je Buurt wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.