Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Platform Twentse Noabershoven | Betaalbaar houden koopwoningen in een collectief wonen project

7 maart , 19:30 21:00

Hoe kun je de woning ook voor een volgende bewoner betaalbaar houden in een collectief wonen project? Met deze vraag gaat Platform Twentse Noabershoven dinsdagavond 7 maart aan de slag. 

Platform Twentse Noabershoven
Goede gezondheid begint bij goed wonen en modern noaberschap en dat is de basis van collectieve woonvormen. Op dit moment zijn in heel Nederland honderden burgerinitiatieven bezig met het ontwikkelen van nieuwe collectieve woonvormen. Zo ook in Twente waar een aantal initiatiefnemers de koppen bij elkaar gestoken hebben om een lerend netwerk in Twente op te richten. Dit onder de naam Twentse Noabershoven.

Collectieve woonvormen
Collectieve woonvormen zijn woonvormen ontwikkeld of gekocht door een collectief bewoners om aan een bepaalde woonbehoefte te voldoen in hun eigen wijk, buurt of dorp. Zo is in Rijssen het eerste Noabershof gerealiseerd middels collectief particulier opdrachtgeverschap en staan er nog vele andere projecten op stapel in alle gemeentes van Twente. Vrijwel allemaal zijn ze gestart vanuit de gedachte als de markt of de overheid het niet doet, dan doen we het zelf wel. 

Betaalbaar houden
Collectieve woonvormen worden vaak als koopwoning aangeboden en komen zo op de “markt” terecht. Hoe kun je de woning ook voor een volgende bewoner betaalbaar houden? 
Met deze vraag gaat Platform Twentse Noabershoven op 7 maart aan de slag. Jasper Klapwijk zal aan de hand van een aantal voorbeelden vertellen hoe je koopwoningen uit de speculatieve sfeer kunt houden.  

Meld je aan
Deelname is gratis en je kunt je aanmelden bij timjongman@gmail.com. Let wel, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deze kennissessie wordt georganiseerd door het Platform Twentse Noabershoven ism de Twentse Noabers.

Inloop vanaf 19.15 uur en aanvang 19.30 – 21.00
Locatie: Kulturhus de Marke, Bretelerstraat 16 te Hengevelde