Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Platform31 | Webinar Huurdersorganisaties en woningcorporaties

24 juni , 10:00 11:30

Woningcorporaties, gemeenten en huurdersorganisaties, ook wel de lokale driehoek, vinden elkaar steeds beter bij lokaal woonbeleid en prestatieafspraken. Toch zijn ze nog vaak op zoek naar manieren om de samenwerking te verbeteren, om zo te komen tot toekomstbestendig woonbeleid. Dit webinar – een initiatief van Platform31 en de Woonbond – zoomt in op inspirerende praktijkvoorbeelden waarin huurdersorganisaties en woningcorporaties op basis van gelijkwaardigheid samenwerken én hun huurdersachterban weten te bereiken. Ook besteedt het aandacht aan resultaten van recent onderzoek naar de tripartite samenwerking: ‘Naar een gelijkwaardiger samenwerking bij lokaal woonbeleid’.

Doel webinar

  • Inspireren en leren van elkaar. Huurdersorganisaties en corporaties delen succesvolle praktijkvoorbeelden en werkwijzen.
  • Ontdekken wat partijen kunnen doen om de representativiteit van de huurdersorganisatie te vergroten.

Programma

Huurdersorganisatie en corporaties vertellen over hoe zij tot gelijkwaardige samenwerking gekomen zijn. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe kun je de samenwerking versterken?
  • Welke belemmeringen kom je daarbij tegen?
  • Hoe kun je de huurders op een vernieuwende manier betrekken?

Ben je na dit webinar op zoek naar meer verdieping? Sluit je dan aan bij de praktijklabs over dit onderwerp die na de zomer starten.

Voor wie

Deze online bijeenkomst is bedoeld voor huurdersorganisaties, corporaties en gemeenten die nieuwsgierig zijn naar hoe partijen elders samenwerken aan het vergroten van hun impact. Platform31 adviseert deelnemers om vooral samen aan te sluiten.