Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online proeverij #4 | Besluitvorming met Deep Democracy

12 oktober 2021 , 19:30 21:45

Paul Berkers laat je kennismaken met Deep Democracy, een activerende werkwijze waarbij vrijmoedig en openhartig met elkaar wordt gesproken en die alle perspectieven uitnodigt om in het daglicht te treden. Zo kom je met respect voor de stem van de minderheid samen tot oplossingen en besluiten.

Onderwerpen

  • Korte introductie over besluitvorming en diverse ‘gedragen besluitvormingsmodellen’.
  • Het onderscheid met de werkwijze van Deep Democracy gaan ervaren aan de hand van enkele concrete tools.
  • Check-in, de 4 stappen voor het gesprek en besluit, het gesprek op voeten en de check-out.
  • Het ‘goede’ gesprek voeren door moedig spreken en openhartig luisteren.
  • Hoe zorg je dat de stem van de minderheid in de groep gehoord wordt én hoe zorg je er voor dat je tot (gedragen) besluiten komt met de gehele groep?
  • Hoe doe je dit op een energieke en inspirerende manier met de gehele groep?  

Trainer

Paul Berkers heeft dertig jaar lang professionals opgeleid in het Sociaal Domein, Jeugdzorg en Welzijn. Hij is LVSC geregistreerd supervisor, intervisor en teamcoach. Paul is geboeid door systemisch kijken en werken met groepen, waaronder gezinnen, en gegrepen door het denken en werken vanuit Deep Democracy. Hij heeft alle trainingen vanuit Deep Democracy doorlopen en ervaren hoe vitaliserend Deep Democracy werkt in groepsgesprekken en specifiek in besluitvormingsprocessen. Ook is hij al jaren ervaringsdeskundige als bewoner van woongemeenschap Eikpunt in Lent.

Wat brengt de proeverij je?

Er zijn al een aantal proeverijen geweest. De deelnemers aan die proeverijen vertelden een stuk wijzer te zijn geworden over de besluitvorming in hun eigen woonomgeving. Bovendien hadden ze aan het eind van de sessie nog volop energie én keken ze uit naar een vervolg.
Dat vervolg kan een online vervolgsessie zijn met dezelfde deelnemers. Ook kun je kiezen voor een vrijblijvende kennismaking binnen jouw woongemeenschap. Daarvoor hoef je Paul maar te mailen: paul.berkers@live.nl
Achtergrond – Deep Democracy