Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rietveldlezing: Wooncoöperaties en leren van collectief opdrachtgeverschap | Utrecht

23 november , 19:30 22:30

Op donderdagavond 23 november organiseert de Stichting Rietveldprijs de tweejaarlijkse Rietveldlezing. Dit jaar is dat een debat onder de titel ‘Wonen en ontwerpen doe je samen’. De waarde van bouwen en ontwerpen met bewoners staat immers volop in de belangstelling. Actueel is de aandacht voor wooncoöperaties, waarvoor ook in Utrecht ruimte wordt gezocht. Hoe creëer je woonomgevingen samen met bewoners en wat levert dit de buurt en de stad op?

Over de kracht van betrokkenheid bij het ontwerpen van en bouwen aan nieuwe woonomgevingen gaan we deze avond in gesprek. Dat doen we met een inleidende lezing door architect Ninke Happel. Zij spreekt over de waarde van een bouwcultuur waarin het betrekken (van bewoners, de omgeving, klimaatverandering en nog veel meer) centraal staat.

Vervolgens komen er verschillende praktijkvoorbeelden aan bod. Direct betrokkenen bij het Eindhovense Space-S, de wooncoöperatie Overhoop in Overvecht en CPO De Kersentuin in Leidsche Rijn vertellen hoe zij bewoners in hun project zeggenschap hebben gegeven bij het programma en het ontwerp, en wat dat de buurt heeft opgeleverd. Tot slot reflecteren we met verschillende Utrechtse sleutelspelers op dit thema en gaan we met elkaar in gesprek over kansen in Utrecht.