Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Samenhuizen | Reis naar collectieve woonprojecten in Frankrijk

8 mei , 08:00 12 mei , 17:00

De Belgische organisatie Samenhuizen reist van 8 tot 12 mei onder de titel ‘Rendez-vous in Lyon’ naar 9 collectieve woonprojecten in Frankrijk.

In Lyon, Grenoble en de Drôme bezoekt Samenhuizen vzw multi-generationele coöperaties, ecogemeenschappen (ecovillages), senior cohousing e.a. Samenuizen belooft: “We leren enkele doorgedreven duurzame projecten kennen, zowel qua constructie als qua organisatie en inbedding in de lokale gemeenschap, en laten ons inspireren door de schoonheid van zowel traditionele als vernieuwende architecturale realisaties.”

De steden Lyon en Grenoble hebben voor initiatieven van woongemeenschappen verschillende projectoproepen georganiseerd. Samenhuizen: “We ontdekken de resultaten van deze projecten en maken niet alleen kennis met bewoners van woongemeenschappen, maar ook met diverse stakeholders in het veld. Je ontmoet de organisatie en je medereizigers op de vrije momenten, tijdens de lange gesprekken in de vrije avonden.”

Alle informatie over de reis kun je hier bekijken.

vanaf € 850