Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Seminar Project Together! | Financiering van collaboratieve woonvormen

7 oktober 2021 , 13:00 16:00

In Nederland lopen bewoners met coöperatieve woonwensen dikwijls tegen hetzelfde obstakel aan: de financiering. Banken en andere financiers zijn terughoudend in het financieren van deze onbekende vorm van eigenaarschap. Wat zijn hun belemmeringen? Wat maakt het voor hen anders dan een ‘gewone’ hypotheek? Wat kunnen we van het buitenland leren, waar banken vaker geld uitlenen aan collectieve woongroepen? Wanneer financieren banken wél in Nederland, en onder welke voorwaarden? Wat kunnen andere partijen doen om risico’s te verkleinen en garanties af te geven? Is eigen inbreng gewenst of noodzakelijk?

In dit seminar kijken we naar belemmeringen en oplossingen om wooncoöperaties wél te kunnen financieren. We kijken waar dat is gelukt, waar en hoe andere partijen meewerken, onder welke voorwaarden dat gebeurt en wat we kunnen leren uit het buitenland. Ten slotte bekijken we de mogelijkheden van een financieringsfonds.

Deze sessie bestaat uit drie delen, waarvan er één in het Engels wordt gegeven. Het is mogelijk om één deel te volgen in plaats van het gehele programma.

This seminar consists of three parts, one of which is conducted in English. It is possible to just attend one part instead of the whole programme.

TU Delft

Julianalaan 134 (Gebouw 8)
Delft,

https://projecttogether.nl/programma-1/financiering-van-collaboratieve-woonvormen