Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadmakerscongres | Zo wil ik wonen

16 februari 2022 , 12:00 13:00

Rotterdam staat voor een enorme woonopgave. De toenemende vraag naar woningen, in én rondom de Rotterdamse binnenstad, vraagt om nieuwe oplossingen. In het programma Zo wil ik wonen onderzoekt AIR in twee gespreksrondes hoe er gewerkt wordt aan nieuwe woontypologieën, samenlevingsvormen en vitale wijken.

Hoe kunnen we meer woningen kwijt op hetzelfde oppervlak en tegelijkertijd tegemoetkomen aan stijgende huurprijzen en segregatie, een alternatief bieden voor hoogbouw en daarin samen optrekken met bewoners? Nu de woonvoorraad in hoog tempo wordt aangevuld, verkleint de ruimte om te experimenteren. Tegelijkertijd werken verschillende ontwerpers, ontwikkelaars en onderzoekers aan alternatieve vormen van woningbouw, op het gebied van ontwerp, woonvormen en samenleven in de wijk. Aan de hand van inspirerende voorbeelden gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven.