Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waarom wonen in een woongroep? Verhuur in eigen hand?

9 november 2016, 19:30 - 21:30

De woongroep Circa, woongroep Gouden Bal, PvdA Leeuwarden en PAL GroenLinks nodigen betrokkenen uit voor voor eecoop_debat_leeuwardenn debatavond over woongroepen en wooncoöperaties. Centraal tijdens deze avond staat de maatschappelijke waarde van gemeenschappelijk wonen en de zeggenschap van huurders. Directe aanleiding is dat woongroepen onder druk staan door landelijke regelgeving en het daaruit voortvloeiende beleid van woningbouwcorporaties. Tegelijk biedt de nieuwe Woningwet mogelijkheden voor de vorming van wooncoöperaties waarmee huurders direct zeggenschap kunnen krijgen over de verhuur van woningen.
Reserveer hiervoor woensdagavond 9 november 2016 in uw agenda! De avond wordt gehouden in debatcentrum De Bres (Schoolstraat 10 te Leeuwarden) en begint om 19.30 uur.
Bewoners van woongroepen zullen vertellen vanuit welke waarden en drijfveren zij gemeenschappelijk wonen en waarom zij een wooncoöperatie willen oprichten. Ook zullen de leden van Doarpskooperaasje Jirnsum toelichten waarom zij huurwoningen van een woningbouwcorporatie overnemen en zelf willen gaan verhuren. Tijdens de avond zal Eerste Kamerlid Adri Duijvensteijn (PvdA) vertellen wat volgens hem de mogelijkheden van de gewijzigde Woningwet zijn en zal wethouder Isabelle Diks (PAL GroenLinks) wat de inzet van de gemeente Leeuwarden is bij dergelijke initiatieven.
Na deze inleidingen is er volop ruimte voor discussie. We willen met elkaar praktische knelpunten bespreken en op zoek gaan naar concrete oplossingen. Tijdens de avond zullen ook verschillende vertegenwoordigers van woningbouwcorporaties, huurdersbelangen, Aedes en de Woonbond aanwezig zijn. Ook zij worden bevraagd op hun standpunten en hun rol.
 
 

Gegevens

Datum:
9 november 2016
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

De Bres
Schoolstraat 10
Leeuwarden,
+ Google Maps