Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar | Burgerparticipatie bij woonzorgvisie

16 juni 2021 , 14:30 16:15

Burgerparticipatie, hoe doe je dat? Welke manieren zijn er? En hoe zien ouderen en andere betrokken burgers dat zelf?

De Taskforce Wonen en Zorg pleit ervoor dat elke gemeente een woonzorgvisie en uitvoeringsplan opstelt. Doe dit samen met de woningcorporaties en zorgorganisaties, is hun advies. De rol van burgers en burgerorganisaties bij de woonzorgvisie is nog onderbelicht. Terwijl burgers heel actief zijn! Toch zijn er weinig voorbeelden van gemeenten die de burgers actief betrekken bij het opstellen van hun woonzorgvisie. Hoog tijd om dit onderwerp nader te verkennen.

We doen dit samen met twee ervaren adviseurs op het gebied van burgerparticipatie. Speciaal voor dit webinar passen Nanneke van der Heijden en Mark Verhijde de door hen ontwikkelde ‘10 stappen voor betere burgerparticipatie‘ toe op het proces van de woonzorgvisie.

Daarna komen vier voorbeelden van burgerparticipatie in wonen en zorg aan het woord. We reizen van Brabant naar de Noodoostpolder en terug naar Brabant. Samen met Mark en Nanneke zetten we tenslotte de tips, de tools en de leerervaringen op een rij.

Voor wie?
Dit webinar is leerzaam voor betrokken burgers en burgerorganisaties. Maar misschien nog leerzamer voor gemeenten, provincies, zorgorganisaties en woningcorporaties die meer en betere betrokkenheid van burgers bij wonen en zorg belangrijk vinden.

Gratis