Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

!Woon | Training kaartenbak voor wooncoöperaties | deel 1

24 februari 2022 , 19:30 21:30

De gemeente Amsterdam stelt nieuwbouwkavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Dat is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je een uitgewerkte visie op papier hebben staan en je vereniging hebben opgericht. Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON in februari en maart een tweedelige training gericht op de inschrijving in de kaartenbak.

Deel 1: Groepsvorming en visie opstellen

In dit eerste deel van de training kom tot een gezamenlijke visie over jullie toekomstige wooncomplex. Jullie leren hoe je tot een duurzame wooncoöperatie komt en hoe je je visie toeschrijft naar de kaartenbak van de gemeente. Daarnaast besteden we aandacht aan groepsvorming. De groep is immers de basis van de wooncoöperatie. Uit hoeveel mensen moet de initiatiefgroep bestaan, hoe neem je gedragen besluiten met elkaar, welk talent is handig om al in je groep te hebben en hoe zet je je organisatie verder op?

Deze tweedelige training is gratis voor groepen die een wooncoöperatie aan het opzetten zijn in Amsterdam en mee willen doen aan een selectie voor een nieuwbouwkavel van de gemeente. Na het volgen van deel 1 en deel 2 van deze training is je groep klaar om zich in te schrijven in de kaartenbak. Deel 2 volg je op 2 maart.

!Woon

Nieuwezijdse Voorburgwal 32
Amsterdam, 1012 RZ