Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

!Woon | Training kaartenbak voor wooncoöperaties | deel 2

2 maart 2022 , 19:30 21:30

De gemeente Amsterdam stelt nieuwbouwkavels beschikbaar voor groepen die een wooncoöperatie willen opzetten. Om je in te kunnen schrijven voor een nieuwbouwkavel moet je ingeschreven staan in de kaartenbak van de gemeente. Dat is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je een uitgewerkte visie op papier hebben staan en je vereniging hebben opgericht. Om startende groepen op weg te helpen organiseert !WOON in februari en maart een tweedelige training gericht op de inschrijving in de kaartenbak.

Deel 2: Statuten en financiering

In deel twee van de training werken we toe naar het opstellen van je statuten zodat je de vereniging kunt gaan oprichten. Ook nemen we de financiering van je initiatief onder de loep, met aandacht voor de ins en outs van de lening van de gemeente Amsterdam. (Deel 1 volg je op 24 februari 2022.)

Deze tweedelige training is gratis voor groepen die een wooncoöperatie aan het opzetten zijn in Amsterdam en mee willen doen aan een selectie voor een nieuwbouwkavel van de gemeente. Na het volgen van deel 1 en deel 2 van deze training is je groep klaar om zich in te schrijven in de kaartenbak.

!Woon

Nieuwezijdse Voorburgwal 32
Amsterdam, 1012 RZ