Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZorgSaamWonen + WBVG | Mini-symposium Stapel op Collectief Wonen

23 juni , 13:00 17:00

Stapel op collectief wonen
De collectieve woonvorm heeft een antwoord op tal van maatschappelijke problemen en draagt bij aan het oplossen van de wooncrisis. Het is een manier om betaalbaar te wonen; het zorgt voor duurzame en leefbare buurten; het schept mogelijkheden om langer zelfstandig te wonen; het kan eenzaamheid voorkomen én het sluit aan bij de groeiende wens naar het delen van voorzieningen. Niet voor niets trekt collectief wonen steeds meer belangstelling.

Mini-symposium
De WBVG (Woningbouw Vereniging Gelderland), gespecialiseerd in collectief wonen en ZorgSaamWonen zijn stapel op collectief wonen. Er gebeurt momenteel veel op dit terrein, zeker in de regio Arnhem-Nijmegen. Maar dat is nog niet overal voldoende bekend. Ook is het niet altijd even makkelijk een initiatief van de grond te krijgen. Dat moet en kan anders! Daarom organiseren zij op donderdagmiddag 23 juni het mini-symposium Stapel op collectief wonen in restaurant Stroom te Lent. Lees het interview met de organisatoren.

Programma
Tussen 13 uur en 14.30 hoor je hoe diverse partijen zich in (willen) zetten voor collectief wonen. Of het nu gaat om financiering, locaties of ontwikkelingstrajecten; of het nu gaat om de visie van provincie en gemeenten, wetenschappelijke inzichten of de rol van het vastgoed: er zijn vele partijen die collectief wonen graag tot bloei willen brengen. Daarna maak je kennis met bewonersinitiatieven die in ontwikkeling zijn en je enthousiast maken. En tot slot ga je langs enkele van de talrijke collectieve woonvormen die de ‘woongroepen’ stad Nijmegen rijk is.

Doe mee
Na een bezoek aan dit symposium ben ook jij stapel op collectief wonen! De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met collectief wonen. Er is plek voor maximaal 80 personen.