Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZorgSaamWonen | Inspiratiedag wooninitiatieven

18 maart 2021 , 13:00 16:30

Deze inspiratiedag gaat in op de financiering van wooninitiatieven én de praktische uitvoering zoals: welke afspraken maak je met elkaar, hoe regel je toewijzing en welke activiteiten organiseer je. ZorgSaamWonen organiseert de inspiratiedag in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Bewoners vertellen hoe zij hun project hebben gerealiseerd. Hoe zij zorgen voor een levendige gemeenschap. Uiteenlopende initiatieven komen aan het woord. Denk aan een woongemeenschap van ouderen, een meergeneratiehof, een burgerinitiatief dat zelf een woonstichting begon, een duurzaam vriendenerf en een CPO project met sociale huur en een belangrijke functie in de wijk. De RVO vertelt over de ervaringen met de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg. Ronde-tafelsessies gaan in op de financiering van projecten en de afspraken die bewoners maken voor een prettig leefklimaat. 

Het programma en het aanmeldformulier vind je hier.

Ter inspiratie: Inwonersinitiatief Haag & Hof in Houten

Gratis

Online