Afbeeldingen gebruiken in het forum

Cooplink Forums Over deze site en het forum Afbeeldingen gebruiken in het forum

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4287
   Ralph Smit
   Sleutelbeheerder

   Omdat de serverruimte beperkt is, kun je in het forum geen afbeeldingen uploaden vanaf je computer. Toch kun je in een bericht of in een reactie wel afbeeldingen gebruiken. Deze moeten dan wel op het internet staan, zodat je de locatie van de afbeelding in het bericht kan plakken. Dit kun je doen op de volgende wijze:

   1. Tijdens het schrijven van een bericht (hoe dat werkt lees je hier) open je een nieuw browservenster of nieuw tabblad en ga je op zoek naar de afbeelding die je wilt toevoegen. Dit kan in principe vanaf elke website die je maar wilt (maar denk wel aan eventuele auteursrechten).
   2. Als je een afbeelding hebt gevonden, zorg je dat je de url (het internetadres) van deze afbeelding te pakken krijgt. Dit kan bijvoorbeeld door de afbeelding (in een nieuw tabblad) te openen en het adres uit de adresbalk te kopiëren.  Op je mobiel houd je de afbeelding vast tot je de optie ‘kopieer’ kunt kiezen.
   3. Terug in je editor-venster van het forum klik je op de laatste knop van de knoppenbalk (Afbeelding invoegen) en kun je de url plakken in het veld met de naam ‘Bron’. Druk tenslotte op “OK” en je afbeelding komt in je bericht terecht.

   Als je toch een afbeelding vanaf je computer wilt delen, dan zul je deze zelf op internet moeten delen voor je hem kunt gebruiken. Om dat te doen handel je als volgt:

   Je hebt een website nodig die jouw plaatje wil hebben. Dat kan natuurlijk Facebook zijn, of Twitter of een ander sociaal medium, maar je wilt niet persé altijd zo’n beeld ook op  je sociale media hebben. Dus zoek je een site de jouw plaatje van een url wil voorzien. Hier zijn meerder opties voor waaronder. Imgur.  (Als je hier meer over wilt lezen of alternatieven zoekt, kijk dan bijvoorbeeld op dit blog).

   1. Op Imgur klik je op Choose Photo/Video en kies je de afbeelding van je computer en kies je open.
   2. Daarna geef je het bericht (de foto) een titel, en druk je op Enter.
   3. Rechts in je scherm kun je dan onder ‘Post” een keuze maken tussen ‘To Community’  en ‘Hidden’. Kies voor “Hidden”.
   4. Je krijgt een pop-up getiteld “Here’s your link” waarin je de link naar je plaatje kunt kopiëren. Klik op “Copy Link”.
   5. Hierna ga je net als hierboven omschreven weer terug naar je editor-venster en klik je op de laatste knop van de knoppenbalk (Afbeelding invoegen) en kun je de url plakken in het veld met de naam ‘Bron’. Druk tenslotte op “OK” en je afbeelding komt in je bericht terecht.

    

    

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.