Cooplink Forums Bouw en onderhoud Bestemmingsplan

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #5627
   studio-opkomst
   Deelnemer

   Wij realiseren een wooncollectief waar acuut woningzoekenden direct, bestendig en betaalbaar kunnen wonen. We hebben een pand op het oog. Dat heeft nu nog de bestemming ‘maatschappelijk’. Heeft iemand ervaring met het realiseren van een wooncollectief in een pand met zo’n bestemming? Moest de bestemming worden gewijzigd (of is ontheffing aangevraagd) of was het mogelijk om met de vigerende maatschappelijke bestemming het pand te bewonen?

  • #5644
   Warren van Hoof
   Deelnemer

   Een voorbeeld van een project waarbij ik betrokken ben en er middels een afwijking van het bestemmingsplan nodig was is Boschgaard (in Den Bosch). Ook hier betrof het een maatschappelijke bestemming waar woningen gerealiseerd moesten worden.
   Van belang is overigens om bij het betreffende bestemmingsplan na te gaan welke functies zijn toegestaan en of het project daar niet binnen past. Dit kan immers per plangebied/gemeente verschillen.
   Daarnaast is het belangrijk om te kijken of er andere aspecten zijn waar het wonen ondergeschikt aan zou zijn (denk bijv. aan combinaties van zorg en wonen).

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.