Een onderwerp starten of erop reageren

Cooplink Forums Over deze site en het forum Een onderwerp starten of erop reageren

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #4265
   Ralph Smit
   Sleutelbeheerder

   Als je mee wilt praten kun je zelf een onderwerp starten, of reageren op onderwerpen die door anderen gestart zijn. Het forum bestaat uit verschillende sub-forums (zoals ‘Oprichting en financiering’, ‘Bouw en onderhoud’, et cetera) waarbinnen je door andere gestarte discussies / onderwerpen kunt lezen en daarop kunt reageren, of zelf een onderwerp starten waarop anderen kunnen reageren. De sub-forums die je ziet op de forumpagina zijn de hoofdonderwerpen, je kunt zelf geen nieuw forum starten.

   Om een nieuw onderwerp te starten volg je de volgende stappen:

   1. Als je dat nog niet gedaan hebt, log dan eerst in.
   2. Klik in de forumpagina op het forum dat het best aansluit bij je vraag of het onderwerp waarover je wilt schrijven (als je bijvoorbeeld op het forum een vraag wilt stellen over lifttechniek, ga je naar ‘Bouw en onderhoud’. Een vraag over zonnepanelen past hier ook, maar kan misschien beter in ‘Verduurzamen’).
   3. In het gekozen forum zie je alle discussies die al gaande zijn. Kijk eerst of jouw vraag niet al behandeld wordt in één van de onderwerpen. Scroll daarna naar beneden, onder alle bestaande onderwerpen zie je de kop Nieuw onderwerp in “(forum)”. Hier kun je beginnen.
   4. Vul eerst het onderwerp in. Deze tekst komt als kop onder het forum in de lijst met onderwerpen in dat forum. Kies een onderwerptitel die kort en bondig vertelt waar je het over wilt hebben, zodat andere forumgebruikers weten wat ze gaan lezen.
   5. Het veld daaronder is het ‘editor-venster’. dit is een kleine simpele tekstverwerker waarin je je verhaal kwijt kunt. Bovenin de editor zitten een aantal knoppen waarmee je tekst kunt verrijken, van links naar rechts (Noot: aanvankelijk zag je hier knoppen om code toe te voegen, inmiddels is dit vervangen door een duidelijkere knoppenbalk).
    • Vetgedrukt
    • Cursief
    • Een geselecteerde tekst als Citaat weergeven
    • Geselecteerde tekst   doorhalen
    • Een bulletlijst maken
    • Een genummerde lijst maken
    • Links of rechts uitlijnen of centreren
    • ongedaan maken en opnieuw doen
    • een link toevoegen (selecteer de tekst en plak het internetadres (URL) van de link in het venster)
    • Een afbeelding toevoegen. Let op: Omdat we onze server niet teveel kunnen belasten kun je geen plaatjes uploaden vanaf je computer naar de forum-onderwerpen. Je kunt wel een plaatje vanaf het internet invoegen. Hiervoor kopieer je het internetadres (de URL) van het plaatje en plak je dat hier nadat je op ‘afbeelding toevoegen’ hebt geklikt. *Hoe je een plaatje vanaf je computer op internet kunt delen leggen we later in een ander onderwerp uit
    • LET OP: Zie je deze knoppen niet zoals omschreven? Klik dan de rechter bovenhoek van je editor-venster op ‘Visueel’ (het tabje ‘Tekst’ kun je gebruiken om in HTML te schrijven, als je daar bedreven in bent)>
   6. In het veld ’tags’ kun je eventueel kern(zoek)woorden kwijt waarmee je onderwerpen later teruggevonden kan worden. Hou het helder en bondig, en scheid de kernwoorden door een komma. bijvoorbeeld ‘zonnepanelen, kosten, duurzaamheid’. Je mag dit veld ook gewoon leeg laten.
   7. (Voordat je op ‘Verzenden klikt, een tip. Klik  in je editor-venster in de tekst en selecteer alle tekst met de toetscombinatie ctrl-A (PC) of cmd-A (Mac) en kopieer dit daarna naar je zogenaamde ‘klembord’ met de toetscombinatie ctrl-C of cmd-C. Het komt in sporadische gevallen voor dat je internetverbinding verbreekt of er een foutje ergens op de lijn is waardoor je verzendcommando niet wordt verwerkt. Je tekst is verder niet opgeslagen op je computer dus die kun je dan kwijtraken. Als dit gebeurt kun je in het editor-venster klikken en met ctrl-V of cmd-V je tekst weer terug” plakken”.).
   8. Klik op “verzenden” om je onderwerp op het forum te plaatsen
   9. Tenslotte: Komt regelmatig terug om te kijken of je reacties krijgt op je onderwerp!

    

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.