Cooplink Forums Oprichting en financiering Meergeneratie wonen

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #5974
   Itje1969
   Deelnemer

   Mijn man en ik willen graag samen met onze dochter en haar gezin een boerderij/woonhuis met landelijk ligging kopen met wel ieder een eigen, zelfstandige woonruimte.

   Dus bv. dat wij in de verbouwde garage/atelier oid. gaan wonen.

   We zijn hier wel al eens mee bezig geweest, maar gemeentes vinden dit dus niet goed, omdat er dan 2 gezinnen op 1 adres wonen.

   Ook zouden we dus beiden aan de hypotheek willen/moeten bijdragen en willen we elkaar niet in de weg zitten met toeslagen en pensioen ed., ook omdat we ieder een eigen huishouden “runnen”.

   Iemand een idee hoe je deze vorm van samen kopen en wonen, meergeneratiewonen dus, voor elkaar kunt krijgen?

  • #6035
   Rob Visser
   Deelnemer

   Beste Itje,

   Het is een woonwens die op veel locaties helaas bestemmingsplantechnisch niet mogelijk is. Splitsing van een boerderijwoning of herbestemming van bijbehorende bedrijfsgebouw(del)en is dan in beginsel niet toegestaan. In sommige gemeentes bestaat er dan nog wel de ambtelijke ruimte en bereidwilligheid om desondanks naar een vergunning toe te werken. Soms past het bijvoorbeeld in zogenaamd pre-mantelzorg beleid om een perceel voor twee huishoudens geschikt te maken.  In andere gemeentes waar het in beginsel niet is toegestaan zal eerst ook nog gepoogd moeten worden om via inspraak of politieke vertegenwoordiging de regelgeving hiertoe aan te laten passen. Het zou best zinvol kunnen zijn om hiermee aan te kloppen bij lokale volksvertegenwoordigers omdat er vermoedelijk wel meer mensen zijn met eenzelfde, op zich zeer legitieme, woonwens en daar ook weer een stijgende trend in lijkt te zitten. Eenvoudiger is het wellicht om op zoek te gaan naar een plekje binnen een gemeente die hier wel al aan mee wil werken. Bijvoorbeeld op de site van erfdelen staan er een aantal genoemd:  http://www.erfdelen.nl/erven-te-koop

   Groet, Rob

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.