Cooplink Forums Interne organisatie en beheer Sociocratie (methode voor besluitvorming)

Weergave van 5 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2356
   LauravH
   Deelnemer

   Het kwam in de ALV al even zijdelings aan de orde: de sociocratische kringorganisatiemethode (SKM). Ik ben benieuwd welke initiatieven daar nog meer mee werken of willen gaan werken.

   Ik wil me er graag wat verder in bekwamen, omdat het ook voor mijn werk in de medezeggenschap wel interessant is. En het lijkt me interessant om ervaringen in wooninitiatieven uit te wisselen.

  • #2600
   Yvonne van Zoest
   Deelnemer

   Hoi Laura,

   Bij Eikpunt werken we niet met sociocratie maar met de Gedragen besluitvorming. Misschien leuk om uit te wisselen en over de voor- en nadelen van beide methoden?

   Groet, Yvonne

  • #2732
   Peter Bakker
   Sleutelbeheerder

   Ha Laura,
   Centraal Wonen de Pionier in Vlaardingen was sociocratisch georganiseerd. Helaas is deze woongemeenschap twee of drie jaar geleden opgeheven.
   Overigens ken ik wel iemand die daar heeft gewoond en heel actief is geweest.
   Groet, Peter

  • #3309

   Hoi Laura en Yvonne,

   Op de wiki staat ook het onderwerp sociocratie. Wellicht kunnen jullie daar de documenten waar jullie mee werken erop zetten of kan dat ook hier in het forum. Want ik ben wel wel benieuwd Yvonne hoe jullie in het Eikpunt ermee werken. Is dat vastgelegd in een of ander document?

  • #3336
   Yvonne van Zoest
   Deelnemer

   Hoi Marijke,

   Informatie over Gedragen besluitvorming vind je in het document van Bouwen met Mensen. Ik zal dat document in de wiki zetten.

   Groet, Yvonne

  • #3458
   LauravH
   Deelnemer

   Leuk, de eerste reacties 🙂 Gedragen besluitvorming ken ik zelf niet, maar zo te zien is het doel wel ongeveer vergelijkbaar met sociocratie, maar liggen er (ook) wat andere uitgangspunten onder. Maar ben benieuwd. Moet me nog even oriënteren op de wiki.

Weergave van 5 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.