Cooplink Forums Interne organisatie en beheer Woningtoewijzing en huisvestingsverordening

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #2930
   Bernard
   Moderator

   Beheercoöperaties (en ook Centraal Wonen of andere collectieve woonvormen waarvan het eigendom bij een woningcorporatie ligt) kennen het probleem vast wel:
   Het zelf toewijzen van woningen past niet binnen het woonruimteverdeelsysteem van de betreffende regio. De regionale huisvestingsverordening die ten grondslag ligt aan de wijze van toewijzen binnen een bepaalde regio voorziet niet of nauwelijks in coöptatie, laat staan in passende regelgeving voor beheercoöperaties.
   Vaak is er sprake van een hoofstuk “Maatwerk” in de verordening, maar dat is hooguit bedoeld voor mensen met een zorgvraag.

   De huisvestingsverordening wordt om de paar jaar opgesteld door de betreffende gemeenten, in overleg met de woningcorporaties en de huurdersorganisaties. Zij houden geen rekening met wooncoöperaties, waarschijnlijk omdat ze niet beseffen dat coöptatie essentieel is voor een wooncoöperatie.

   Ik zou graag willen weten welke problemen dit onderwerp in de praktijk oplevert bij bestaande initiatieven? En wat voor afspraken zijn er gemaakt met de woningcorporatie om hiermee om te gaan?

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.