Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Demarcatielijst #5017
  Warren van Hoof
  Bijdrager

  Beste G,

  Ik neem aan dat je naast de waardevolle inbreng van Bernard vanuit de WBVG ook bekend met met de sjablonen die te vinden zijn bij Platform31 (https://www.platform31.nl/publicaties/aan-de-slag-met-een-beheercooperatie)?
  Wellicht is het voor jullie het meest werkbaar om een voorbeeld project in de praktijk te zoeken en te kijken waar die op uit zijn gekomen. Veel projecten delen dit soort info graag met nieuwe initiatieven.

  In mijn werk kom ik veel verschillen tegen. Van projecten waarbij bewoners relatief weinig tot heel veel taken over hebben genomen en situaties waarbij partijen geen vergoeding zijn overeengekomen of de bewoners een relatief hoge vergoeding krijgen. Kijk goed naar wat jullie uiteindelijk willen bereiken en op welke wijze het haalbaar blijft voor jullie project.

  Andere projecten kunnen inspirerend hiervoor zijn, maar begin bij je eigen behoefte.
  Als je concreet weet wat jullie willen kunnen Bernard of ik je vast met initiatiefnemers van een ander project in contact brengen die op een vergelijkbare manier is georganiseerd.

  Je kan me in ieder geval ook altijd benaderen voor vragen: w.van.hoof@vannimwegen.nl

  In reactie op: Aanvragen bijstandsuitkering #4697
  Warren van Hoof
  Bijdrager

  Meerdere bestaande woongemeenschappen zijn afgelopen jaren geconfronteerd met de Kostendelersnorm. Gelukkig zijn er een aantal belangrijke uitzonderingen op deze regeling.
  Denk bijvoorbeeld aan jongeren (tot 21 jaar), studenten (moet wel een opleiding betreffen waar een recht op studiefinanciering bij kan bestaan) en kamerbewoners met een commercieel contract.

  Vooral deze laatste is in de meeste gevallen een oplossing om niet onder de kostendelersnorm te vallen. Hierbij moet echter wel sprake van een huurprijs die (bij aanvang) niet erg afwijkt van wat op de markt gebruikelijk geacht wordt. Daaronder vallen ook sociale woningbouwprijzen. Af dat in jullie constructie ook een uitzondering zal zijn kan ik zo niet beoordelen. Maar ik spreek de 16e een van jullie (of jou šŸ˜‰ ) en dan kunnen we wellicht hier nog even op in gaan.

  Groeten, Warren

  In reactie op: Gevolgen wet differentiatie overdrachtsbelasting #4255
  Warren van Hoof
  Bijdrager

  Er is, zoals inmiddels bekend, een uitzondering gemaakt voor wooncooperaties. Zie amendement: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z21315&did=2020D45542

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)