In beeld

Cooplink laat je graag zien waar we voor staan.

Cooplink wil de coöperatieve beweging laten groeien. Zodat niemand meer om collectief wonen heen kan. Zodat overheden, financiers, corporaties, projectontwikkelaars wel mee moeten werken om onze coöperatieve woonwensen te realiseren. Zodat collectief wonen hét alternatief wordt naast individuele koop en huur.

‘Op volle kracht vooruit’ is ons motto. We delen alle kennis met startende en bestaande collectieven, live en online. Ook zetten we vol in op de lobby op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. We vechten voor toegang tot financiering en beleid dat wooncoöperaties ondersteunt.

Beeld doet soms meer dan woorden. Kijk eens naar onze filmpjes; laat je inspireren en deel ze in je netwerk.

Oproep ‘Samen sterk’

Zomer 2022 lanceerden we een oproep, samen met wooncoöperaties in het hele land. Het filmpje duurt maar 44 seconden. Dat is snel bekeken!

Basiscursus voor beginnende wooncoöperaties

Kennis delen over wooncoöperaties is wat wij doen. Zo organiseren we basiscursussen voor mensen die graag gemeenschappelijk willen wonen. Meer weten? neem contact met ons op! Hier volgt een impressie in 1 minuut 41 seconden.

Impressie Wooncoöperatiedag 2023

In september 2023 organiseerde Cooplink voor de tweede keer een wooncoöperatiedag ter inspiratie voor wooncoöperaties, beleidsmakers en financiers. Een impressie in 2 minuten en 46 seconden.

Symposium ‘Ruim baan voor de wooncoöperatie!’

In september 2022 organiseerden we een symposium ‘Ruim baan voor de wooncoöperatie!’ ter inspiratie voor wooncoöperaties, beleidsmakers en financiers. Een impressie in 1 minuut en 48 seconden.

Samenvatting ‘Hoe geef je wooncoöperaties de wind in de rug?

In september 2022 organiseerden we een symposium “Ruim baan voor de wooncoöperatie!’ Frans Soeterbroek, socioloog en activist, trapte af met ‘Hoe geef je wooncoöperaties de wind in de rug?’ Daarna volgde een paneldiscussie ‘Ruimte voor wooncoöperaties, hoe pakken we het aan?’ De samenvatting bekijk je hier.

Kansen en uitdagingen

Zomer 2022 brachten we een filmpje uit dat meer vertelt over de kansen en uitdagingen van wooncoöperaties.

Wat doen we en voor wie?

Najaar 2020, kort na onze formele oprichting, presenteerden we een introductiefilm om duidelijk te maken wat we doen én voor wie we dat doen.

Heb je vragen? Wil je van gedachten wisselen?
Bel of mail: 085 0134 880 of info@cooplink.nl

Betaalbaar

Duurzaam

Leefbaar

Zorgzaam