Allemansland

Deurne

Allemansland (i.o.) wordt een ecodorp in het groen voor alle leeftijden, waar ‘evenwaardigheid’ heel belangrijk is. Duurzaam wonen, in 15 tot 20 eigen houten huizen, met een gemeenschappelijke ruimte én een heerlijke buitenruimte met een moestuin, een speeltuin en een dierenweide.

Jaar van ontstaan / oprichting Coöperatie:
2017

Aantal eenheden:
21

Koop/Huur:
Koop&Huur

Kernwaarden:
1. Een goede balans tussen samen en een plek voor jezelf. 2. Slim duurzaam wonen; ecologisch zonder luxe uit het oog te verliezen. 3. Multifunctionele gemeenschappelijke ruimtes. 4. Een natuurlijk speelparadijs voor alle kinderen nabij een dierenweide. 5. Besluitvorming gebeurt op sociocratische wijze. 6. De uitstraling van het geheel is een visitekaartje voor de omgeving. 7. De gedeelde buitenruimtes zijn Allemansland. 8. Rijk aan waardevolle maatschappelijke activiteiten. 9. Door samen zorgen voor elkaar minder vraag naar zorg. 10. (Moes)tuinieren op natuurlijke wijze. 11. Dierenweide en huisdieren. 12. Autoluw terrein. 13. Een goede mix van mensen en hun talenten. 14. Inspiratiebron voor anderen. 15. Financieel onafhankelijk zonder winstoogmerk.

Gemeenschappeijke voorzieningen:
In een gebouw Wasmachines, drogers, logeerkamers, speelkamer, bibliotheek, ruimte voor feesten die in de kleinere huisjes niet meer passen, ruimte voor voorlichting, filmkamer Moestuin, speeltuin, dierenweide. Deelauto's, warmteopslag, zonnecollectoren, Wifi

E-mail:
welkom@allemans.land

Website:
http://allemans.land