Unie Van en Voor de Wielewaalers

Rotterdam Zuid

De wijk Wielewaal wordt vernieuwd met oog voor wat de Wielewaalers bindt: ruimte, rust, groen, geborgenheid en hart voor hun wijk. Het blijft een tuindorp met alleen laagbouw.

Realisatie in:
2012

Aantal eenheden:
545

Type collectief:
Koop&Huur

Kernwaarden:
Grondgebonden woningen, gebouwd in 1949, vakantiepark sfeer. Wij worden bijgestaan door een Expertteam, specialisten op diverse gebieden, voor ondersteuning en het verwezenlijken van ons plan. We zijn graag bereidt onze kennis en ervaringen te delen. Met vriendelijke groet, Jan Verschuren en Wil de Ben bewoners en initiatiefnemers van het plan Van en Voor de Wielewaalers.

Gedeelde voorzieningen:
Sociale ondersteuning samen met ASVZ mensen met een beperking Wijkwinkel, restaurant Unie Van en Voor de Wielewaalers opgericht. Vastgoedontwikkeling waarbij de hele wijk in 3 jaar gereed kan zijn. Bewoners worden verhuist, 4 weken in een wisselwoning en daarna weer terug naar de oude plek. Levensloopbestendige en energie neutrale woningen. De woonoppervlakte gaat van 60 naar 90 m2 voor het kleinste huis, met een mogelijkheid deze uit te breiden tot 116 m2. Uitstekend geschikt voor gezinnen en senioren. Beneden zijn alle faciliteiten aanwezig en boven een extra douche ruimte, met wastafel en toilet. Boven 2 slaapkamers van 10 m2 voor kinderen en of mantelxpzorgers.Na 4 weken zet de verhuizer weer alles op de juiste plaats,wasautomaat, TV, internet,worden weer aangesloten. Het zijn middel dure woningen waarbij de huurprijzen vanaf € 475 per maand zijn maar volgens het huurpuntensysteem deze maximaal 850€ huur kunnen doen. Gezien de lage beheerskosten kunnen de bewoners tegen de zelfde woonlasten (huur+energiekosten) blijven wonen. Kortom een uniek betaalbaar,energie zuinig concept met sociale ondersteuning in de wijk en toekomst gericht concept. De hele organisatie is gereed, bouw en financiele zaken zijn geen probleem. Onderhoudsplan voor 30 jaar, zodat de huizen er over een lange periode er nog uitstekend uit zien.

Website:
http://www.tuindorpwielewaal.nl/