Stichting Huntu Makandra

Amsterdam

Stichting Huntu Makandra (2018) zoekt een locatie in Amsterdam-Zuidoost voor een wooncoöperatie voor ouderen van gemengde afkomst.

Realisatie in:
2018

Aantal eenheden:
25

Type collectief:
Koop&Huur

Kernwaarden:
We zoeken voor oudere bewoners in de Bijlmer ruimte voor een gezamenlijke woonvorm met de mogelijkheid van ontmoeting, in combinatie met gezamenlijke, cultuurspecifieke activiteiten en zorg. De woningen moeten zelfstandig zijn, maar mogen kleine afmetingen hebben en mogen € 350 voor een single en € 500 voor een double per maand kosten. De woonomgeving moet voor alles veilig zijn. De ouderen zijn lid van de wooncoöperatie die de woningen in huurt of in eigendom heeft, en die onderlinge ontmoeting en activiteiten gericht op de buurt organiseert.

Gedeelde voorzieningen:
De bewoners van wooncoöperatie Hofgeest zorgen voor voorzieningen in de woningen en de gemeenschappelijke ruimte die activiteiten in de buurt mogelijk maken. Met deze voorzieningen draagt de wooncoöperatie bij aan wijkontwikkeling. Daarvoor heeft de wooncoöperatie een gemeenschappelijke ruimte met volwaardige dagopvang voor ouderen uit de buurt, en buitenruimte voor activiteiten met maatschappelijke organisaties en bedrijven uit de buurt.