Wooncoöperatie De Warren

Amsterdam

De Warren (2017) is de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland. Ze realiseert 36 woningen in Amsterdam. Energieneutraal, met groene daken voor de bijen en duurzame en natuurlijke materialen. Een klein, open dorp in de stad, waar mensen samenleven en voor elkaar zorgen.

Realisatie in:
2017

Aantal eenheden:
36

Type collectief:
Koop&Huur

Kernwaarden:
DE WARREN WAARDES 1. We kiezen allemaal bewust om te leven in een woongroep. Dit is een vorm van leven, niet een plek om alleen te wonen. 2. We delen spullen, ruimtes, ervaringen & het leven. 3. We streven naar een ecologische en duurzame vorm van wonen en doen daar ons best voor. 4. We zijn pragmatisch en niet dogmatisch in het nastreven hiervan, we doen wat we kunnen maar hebben voldoende zelfreflectie en staan open voor zelfspot. We gaan altijd een open gesprek met elkaar aan en zijn benieuwd naar nieuwe argumenten. 5. Collectief belang staat in balans met individueel belang, iedereen heeft een constructieve houding daarin. We zorgen voor elkaar, geven om elkaar en luisteren naar elkaar. 6. We bouwen, maken en creëren veel moois samen. We willen allemaal de wereld een beetje mooier maken. We gaan graag samen nieuwe projecten aan en creëren mooie dingen voor de mensen om ons heen. 7.We hebben een actieve houding en wachten niet af. Samen kunnen we heel veel, als we het gewoon doen! 8. We willen met De Warren een alternatieve vorm van wonen bieden in de stad. We creëren hoogwaardige woningen die duurzaam en sociaal zijn.

Gedeelde voorzieningen:
Muziek studio, danszaal, co-working space, makerspace, 5 gemeenschappelijke keukens voor de woongroepen, 1 grote gemeenschappelijke ruimte + keuken voor ontvangst en gezelligheid, daktuin, kas, garage, tuin

Website:
http://www.dewarren.co