CW De Heerd

Uit Cooplink Wiki
Versie door Peter Bakker (Overleg | bijdragen) op 30 nov 2017 om 10:45

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Centraal Wonen in Groningen

Sinds 1982, 46 woningen

 

Over ons

Wij zijn een bewonersvereniging van 77 mensen, in leeftijd variërend van 0 tot 78 jaar, met verschillende achtergronden, etniciteit, huishoudens en gezinssamenstelling. Er wonen hier mensen met een fulltime baan, deeltijd baan, mensen die vrijwilligers werk doen, mensen die hun kinderen opvoeden en verzorgen, mensen die het voorgaande weten te combineren.

CW is de afkorting van Centraal Wonen. Centraal wonen is een vorm van gemeenschappelijk wonen waarbij bewoners bewust kiezen om met elkaar te wonen en waarbij de huishoudens over een zelfstandige woning of wooneenheid beschikken en tevens gemeenschappelijke voorzieningen en ruimten met elkaar delen.

Onze huizen zijn gebouwd in 2 hoefijzervormen; het hart van beide hoefijzers zijn de gemeenschappelijke tuinen. De hoefijzers zijn weer verdeeld in clusters van 7 huizen van verschillend formaat, die samen een clusterruimte en een wasmachineruimte hebben. Het complex wordt gehuurd van de Christelijke Woningstichting Patrimonium.

 

Gemeenschappelijke voorzieningen

Gemeenschappelijke cluster ruimtes met washok en fietsenschuur (per 7 woningen een clusterruimte), gemeenschappelijke binnentuinen, moestuintjesstrook, grote gemeenschappelijke ruimte voor het hele project met keuken, hobbyruimte, meditatieruimte, logeerkamers voor max. 4 personen, gemeenschappelijke tuinberging.

 

Kernwaarden

Op een zo prettig mogelijke manier samen leven  en wonen. Samenwerken, delen, overleggen, ons project onderhouden, koffie drinken, eten, feesten vieren...

Overleg staat hoog in het vaandel, er zijn veel commissies en werkgroepen die zich met verschillende onderwerpen bezig houden en er zijn algemene ledenvergaderingen, beleidslunches en themabijeenkomsten.

 

Meer weten? http://www.cwdeheerd.net