CW Lismortel: verschil tussen versies

Uit Cooplink Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
k (Peter Bakker heeft pagina Centraal Wonen Lismortel hernoemd naar CW Lismortel)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 13 mei 2020 om 18:33

Centraal Wonen Lismortel sinds 1983 (Eindhoven)

10 clusters 59 huishoudens 72 volwassenen 30 kinderen 2 deelauto's

Centraal Wonen of 'co-housing' is een vorm van gemeenschappelijk wonen waarbij ieder huishouden over een zelfstandige woning of wooneenheid beschikt en daarnaast gemeenschappelijke voorzieningen en ruimten met elkaar deelt.

‘Het is zo groen, het is gezellig en rustig’. Dat is de eerste indruk van ieder die kennis maakt met CW Lismortel in Eindhoven. Spelende kinderen op het plein, mensen die elkaar gedag zeggen of een praatje maken, fluitende vogels en geen doorgaand verkeer. Een plek waar je je buren echt kent en tegelijk ook je privacy hebt. Waar je laagdrempelig anderen kunt ontmoeten en waar betrokkenheid verder reikt dan je eigen woning. Kortom een plek waar je je thuis voelt.

Clusters

CW Lismortel is opgedeeld in tien clusters, clusters van vijf tot acht huishoudens. Elke cluster heeft een gemeenschappelijke huiskamer, keuken, tuin, wasmachine-ruimte en zolders. De bewoners van een cluster vormen een groep. Nieuwe bewoners worden door de groep gekozen.

Gezellig

Elke groep / cluster heeft haar eigen sociale leven: van samen eten of koffie drinken tot samen in de tuin werken. Daarnaast worden in de ontmoetingsruimte van de hele woongemeenschap sociale, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd: een tafeltennistoernooi, baravond, koffieochtend, eetcafé, filmavonden, oud-en-nieuw-feest en nog veel meer.

Groen

We wonen niet alleen tussen het rijkelijke groen, we doen en denken ook groen. Zo is er een deelautoproject, kun je meedoen met biologische groentepakketen, onderhouden we onze tuinen en is er zelfs een kleine moestuin.

Kinderen

Voor kinderen is CW Lismortel een ideale woonplek. Er is genoeg te doen: samen buiten spelen op het plein of op het veldje met de boomhut, filmavonden, kampvuur, spelletjes. Maar ook handig voor ouders die onderling iets willen regelen.

Kinderen voor de centrale ontmoetingsruimte.jpg

Meer weten? http://www.cwlismortel.nl/