Amsterdam start experiment nieuwbouwcoöperatieven

Amsterdam start experiment nieuwbouwcoöperatieven

De gemeente Amsterdam heeft besloten om in een experiment drie nieuwbouwkavels ter beschikking te stellen voor wooncoöperaties. Het is voor het eerst dat de gemeente grond gaat reserveren voor een wooncoöperatie. Daarmee wil de gemeente initiatieven die sociale huurwoningen of woningen in de middenhuur willen bouwen, een kans geven.

De terreinen die voor het experiment aangewezen zijn, bevinden zich op het Centrumeiland op Ijburg, Het Archimedesplantsoen in de Watergraafsmeer en het Havenstraatterrein in Zuid. Het is de bedoeling om na de zomer dit jaar met de eerste kavels aan de slag te gaan. De gemeente heeft naast grond ook financiën voor het experiment gereserveerd.

Met het uitgeven van deze kavels wil Wethouder Ivens kleine initiatieven een kans geven. Hij wil hiermee bewoners die zelf willen bouwen maar zelf geen hypotheek kunnen krijgen, een kans geven. Bij de kavels gaat het om zelfbouw-huurwoningen.

Meer informatie:  http://zoeken.amsterdam.raadsinformatie.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=286997/type=pdf/1_WOONCOOP20160105__MEMO_2.pdf

Geplaatst op: 04 april 2016