Documentaire over wooncoöperatie Ecodorp Boekel

Documentaire over wooncoöperatie Ecodorp Boekel

Op zaterdag 21 januari spraken meerdere Cooplink deelnemers de wens uit om meer landelijke publiciteit te krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een documentaire. Afgelopen zondag 12 februari zond Human een documentaire uit over wooncoöperatie Ecodorp Boekel, deelnemer aan Cooplink. Voor wie het gemist heeft, de documentaire was erg de moeite waard en is te zien via de website van Omroep Human ‘We doen het zelf wel’.

In de documentaire komt de aanmeldprocedure voor de wooncoöperatie aan bod (het intakegesprek met de ballotagecommissie is gefilmd). De documentaire volgt een gezin dat zich heeft aangemeld maar nog twijfelt. Ook wordt er gesproken over het enige struikelblok van de wooncoöperatie: financiering.

De documentaire over Ecodorp Boekel is een van zes tv-uitzendingen onder de noemer ‘We doen het zelf wel’ die omroep Human maakte in aanloop naar het Festival We doen het zelf wel op zaterdag 25 maart in Amersfoort. In de uitzendingen komen mensen in zes dorpen en steden aan bod die zelf vorm geven aan hun gemeenschap. ‘Ze staan aan de basis van een nieuwe doe-democratie die niet afwacht, maar voorop loopt’, aldus Human.

Meer info over Festival We doen het zelf wel in onze agenda.

 

Gezin Ad Vlems in wooncoöperatie Ecodorp Boekel

Geplaatst op: 01 maart 2017
Delen:Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone