Ecodorp Zuiderveld op de buis!

Wat een verrassing. Donderdag 12 januari zagen we opeens Ecodorp Zuiderveld en ook Bernard Smits, één van de grondleggers van Cooplink, op de buis. We keken naar het programma ‘Jan houdt huis’ op NPO2, waarin Jan de Hoop bijzondere huizen bezoekt. Deze aflevering gaat over verduurzaming.

Jan de Hoop neemt een kijkje in Ecodorp Zuiderveld, een duurzame woongemeenschap in Nijmegen. De 36-jarige bewoonster Melanie Sommer vertelt over haar keuken die ze tweedehands heeft gekocht en over de leemmuur die het vocht in huis kan opnemen en afstoten. Ook Bernard Smits geeft voorbeelden van de duurzame aanpak van het ecodorp. Zo zijn de muren opgebouwd uit afgekeurde bakstenen en de daken met oude spijkerbroeken geïsoleerd. ‘Ecodorp Zuiderveld is zowel sociaal- als klimaatduurzaam’, vertelt Bernard.

‘Jan houdt huis’ is een zesdelige serie en laat op donderdagavond rond half zeven allerlei alternatieve woonvormen zien (in de herhaling op vrijdagavond). De eerste drie afleveringen zijn geweest en terug te vinden op de website van MaxVandaag.