Een klein hofje van groot belang

Ja, het kan! Het eerste permanente Tiny House cohousing-project in sociale huur van Nederland is een feit. Je vindt het permanente, levensloopbestendige en duurzame tiny house-collectief in sociale huur in Deventer. Een mooi staaltje samenwerking van de woningbouwcorporatie met de bewoners in spe.

Groeneweerd heet het hofje van acht kleine sociale huurwoningen rond een gemeenschappelijke permacultuur-tuin in de natuurinclusieve wijk ‘De tuinen van Zandweerd’ in Deventer. Woningbouwcorporatie Rentree heeft samen met de bewonersgroep de mouwen opgestroopt en een biobased en biodivers woonproject gerealiseerd, naar ontwerp van architectenbureau Woonpioniers. Vol trots presenteren ze je nu een folder ter inspiratie. Die delen we natuurlijk graag met jullie.

Overigens leveren woningbouwvereniging Gelderland (de WBVG) en woningcorporatie Woonwaarts over een paar weken Calimero op. Ook dat is een tiny house project in de sociale huur, dat als beheercoöperatie wordt vormgegeven (in combinatie met CPO). Je vindt het in de Ecowieck; een duurzame natuurvriendelijke en autoluwe wijk in Ewijk, in de buurt van Nijmegen. We houden je graag op de hoogte.