Een locatie vinden? 29 mei delen we kennis!

Misschien heb je het al ervaren… het is niet eenvoudig om een locatie te vinden, of het nu om grond gaat of om een (te verbouwen) pand. Waar liggen kansen waar wooncoöperaties i.o. gebruik van kunnen maken? Welke ervaringen en welke kennis is er op dit moment? Welke rol kan de gemeente vervullen? In de kennisdeelsessie van woensdagavond 29 mei gaan we in op het hoe, wat en waar: hoe doe je het, wat moet je weten en waar moet je zijn?

Invalshoeken
Drie gezichtspunten komen aan de orde: de ervaringen van een wooncoöperatie, de blik van een gemeente en daarnaast vragen we een expert om in te gaan op de ontwikkelingen rond het Didam-arrest en op de waardebepaling van locaties (Taxatierichtlijn wooncoöperaties).

Sprekers
De drie sprekers die hun kennis komen delen deze avond zijn:

  • Gerben Kamphorst licht de Taxatierichtlijn en het Didam-arrest toe vanuit zijn kennis van gebiedsontwikkeling.
  • Sander Voogt, werkzaam bij de gemeente Amsterdam, deelt zijn expertise op het gebied van woonvisie, zelfbouwregister en erfpachtregeling.
  • Jesse Kloosterhuis is met zijn wooncoöperatie De Jelt al een aantal jaar op zoek naar een locatie, hij komt vertellen over wat ze allemaal hebben gedaan, hoe zijn ze locaties op het spoor gekomen en wat is hun aanpak hierbij? 

Online sessie
De sessie is online, via Zoom, van 19:30 tot 21:00 uur. De inlogcodes ontvang je na aanmelding per mail. Voor leden is de sessie gratis, niet-leden krijgen een open betaalverzoek. Je bepaalt dus zelf wat je betaalt.

Meld je aan
Je bent van harte welkom. Laat je ons even weten bij welk wooninitiatief jij betrokken bent? En in welke plaats of regio? Hebben jullie al een naam?

Doe mee, laat je inspireren en stel al je vragen. Graag tot 29 mei!


>> Werkt bovenstaande knop niet? Stuur dan een mailtje naar info@cooplink.nl o.v.v. ‘KDS Locatie vinden: ik doe mee.’ 
>> Vergeet niet je naam en de naam van je wooninitiatief te vermelden!